SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Júliusban Európában a Google TV

Dátum: 2012-06-25 20:20:51   |  
A Sony Európába hozza a Google TV-t és rögtön két ehhez kapcsolódó termékét is, egy hálózati médialejátszót (NSZ-GS7), és egy Blu-ray-lejátszót (NSZ-GP9).

Az Egyesült Királyság az első terület, ahol a hálózati médialejátszó kereskedelembe kerül júliusban, majd ezt követi augusztusban Franciaország, Németország és Hollandia az európai térségből. A termék javasolt fogyasztói ára 200 euró, azaz kb 57 000 forint lesz.

A Blu-ray-lejátszó elsőként Európán kívül debütál, októberben érkezik majd az Egyesült Királyságba, Németországba, Franciaországba és Hollandiába, 300 eurós, azaz kb. 82 000 forintos javasolt fogyasztói áron.

Sony NSZ-GS7

A Google Playen keresztül (korábban Android Market) a két eszköz tulajdonosai számtalan alkalmazást érhetnek majd el, már az induláskor 120 és 200 között válogathatnak, ezek között lesz többek között a Google saját zenei szolgáltatása és a You Tube is. A Sony Entertainment Network névre hallgató alkalmazás előre telepítve lesz, amin keresztül számos csatornát és VOD tartalmat érhetünk el, csak úgy, mint a Music Unlimited (Zene határok nélkül) is, amellyel 15 millió zenei számhoz nyerhetünk hozzáférést. Azonban egyelőre kevés európai tartalom van a Google TV-n.

Bár az Egyesült Államokban a Google TV nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a Logitech, az egyik alapítótag már az első évben kiszállt az üzletből, Európa új piacot jelent, és úgy látszik, a Sony lát benne lehetőséget. A kezdőcsapat -Google, Sony, Invitel, Logitech- azóta újabb tagokkal is bővült, a Logitech kiszállt, de beszállt az LG és a Samsung.

Kapcsolódó cikkek:
Új esély a Google TV-nek?



Ezt olvasta már?

Vége a Google TV-nek

Hozzászólások

comments powered by Disqus