SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

LG webOS Smart TV-k Magyarországon is

Dátum: 2014-07-03 17:24:42   |  hír
Szerző: dorka
Az LG most 12 féle különböző felszereltségű webOS Smart+ TV platformmal ellátott modellt vezetett be a hazai piacra, mindet számos méretvariációban, közülük három ULTRA HD felbontású tévét is.

"A témában végzett nemzetközi kutatásokból kitűnik, hogy a felhasználok egy jelentős hányada túl bonyolultnak gondolja a Smart TV-k használatát. Ebből kiindulva igyekeztünk minél egyszerűbb, átláthatóbb és intuitív kezelőfelületet alkotni, amivel bárki könnyedén elboldogul, és élvezet a használata" — nyilatkozta Szili Krisztián, LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketingmenedzsere. — "A nagyon pozitív nemzetközi fogadtatás után bízunk benne, hogy Magyarországon is nagy sikert arat majd webOS operációs rendszerünk, a webOS Smart+ TV” — tette hozzá.

webOS_1

A Smart+ TV-k már az első bekapcsolásnál „kézen fogják” a felhasználót egy BeanBird nevű animált figura formájában, hogy végigvezessék a pár lépéses beállítási folyamaton és csatlakoztatáson. Az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányítójával mindez nem is lehetne egyszerűbb. A csatlakoztatásban nagy segítség továbbá, hogy a webOS azonnal felismeri a tévéhez kapcsolt külső eszköz típusát, és egy előugró menüben megjeleníti az opcionális használati lehetőségeket.

A webOS teljesen újragondolt kezelőfelülettel, egy gombnyomásra előugró, csak a képernyő alsó szegmensét elfoglaló, oldalra görgethető Menü-sávval (Launcher menüvel) forradalmasítja a navigálást és keresést a Smart felületen. A Menü-sáv szimultán keresést és tartalomfogyasztást tesz lehetővé, hiszen a tévéadás, a Smart+ felületen elérhető tartalmak és a külső eszközökön tárolt média közötti váltáshoz nem kell visszalépni a kezdőlapra. 



Hozzászólások

comments powered by Disqus