SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Még mindig népszerűbb a kézzel fogható filmkölcsönzés

Dátum: 2012-08-15 11:19:18   |  
Egy amerikaiak körében végzett felmérésből kiderült, hogy bár a Netflix és más hasonló internetes filmes szolgáltatások népszerűsége és az arra regisztrálók száma folyamatosan nő, még mindig jobban szeretnek az emberek kézzel fogható lemezeket kölcsönözni.

A megkérdezett amerikaiak 62%-ban videókölcsönzőkből, vagy a Netflixtől, de postai úton szerezték be a kívánt film DVD-jét vagy Blu-Ray lemezét, a digitális filmkölcsönzések (regisztrációs, előfizetéses online Netflix szolgáltatás, internetes vagy pay TV VOD szolgáltatások) mindössze 38%-ot tettek ki az idei év első felében.
 
 
A kutatás azonban arra is rávilágított, hogy a filmkölcsönzések száma, bármilyen forrásról is legyen szó, összességében 10%-kal visszaesett az előző évihez képest. Ha az előző évi eredményekkel összehasonlítjuk a fizikai és digitális kölcsönzések számát, kiderül, hogy előbbi 17%-ot zuhant, míg utóbbi 5%-ot emelkedett az említett időszakban.
 
A felmérést végző The NPD Group úgy gondolja, „a >>tékás<< és az előfizetéses netes szolgáltatások is erős felhasználói elégedettséggel bírnak, beleérve a jövőbeli kölcsönzési szándékot, az árat, az értéket, amelyet jól mutat a piaci részesedés.”
 
Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus