SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Még mindig SD világban él a műholdas ipar

Dátum: 2012-09-13 18:52:11   |  
Ezt a következtetést vonta le az NSR Research egy kutatása alapján, amiből kiderült két új SD csatorna jut a piacon minden új HD csatornára. Emellett az SD csatornákra előfizető nézők jelentős túlerőben vannak a HD-t és PVR szolgáltatásokat összesen igénybe vevő felhasználókkal szemben.

 

„Könnyű elfeledkezni a jobb felbontású képernyőről, mikor mindenki HD-ről, 3D-ről, OTT-ről, és UltraHD-ről beszél, ami egyre elérhetőbb közelségben van.” – mondta Brad Grady, az NSR elemzője, utalva arra, hogy a nézők szemében a HD háttérbe szorult a sok, jelenleg a szélesebb körök számára elérhetetlen technológiával szemben.
 
 
„Bár a PVR szolgáltatások előfizetői generálják majd leginkább az előfizetősekből származó bevételeket a következő 10 évben – ebben Észak-Amerika és Nyugat-Európa jár majd az élen-, a világ többi részén az előfizetésekből származó bevételeknek több mint 64%-a SD csatornák nézőitől érkezik majd. Ahogy Dél-Ázsia túllépi Észak-Amerikát a teljes műholdas előfizetői szám terén a következő évben, úgy a feltörekvő országok továbbra is a műholdas iparra koncentrálnak majd. Azonban ha a következő 5-10 évet tekintjük, folyamatos elmozdulásra számíthatunk a HD tartalmak, és HD valamint DVR előfizetések irányába.”
 
A bevételnövekedés tehát az SD előfizetőktől származik majd a feltörekvő országokban, míg az értéknövelt szolgáltatásokból Észak-Amerikában és Európában.

 

Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus