SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

MTV átszervezések és Programtanács

Dátum: 2010-06-10 00:13:01   |  
A Magyar Televízió ügyvezető alelnöke, Medveczky Balázs átszervezte az intézmény műsoros területét és ismét életre hívta az MTV Programtanácsát. Az öttagú testület feladata, hogy a válságos és nehéz gazdasági helyzetben is megőrizze a köztelevízió hagyományait, miközben új alapokra helyezett stratégiával folyamatosan megújítja műsorstruktúráját.

Medveczky Balázs a nyári struktúra június 7-ei indulásával egy időben átszervezte a Magyar Televízió műsoros területét, és létrehozta az MTV Programtanácsát. A testület elnöke az ügyvezető maga, tagjai: Dobos Menyhért műsorigazgató, Várkonyi Attila műsorigazgató-helyettes, Kósa Somogyi György filmfőszerkesztő, Sági Ágnes marketing-vezető. "Abban bízom, hogy ezzel az átalakítással lehetetlen gazdasági helyzetünkben is megőrizzük hagyományainkat, miközben új és megvalósítható megoldásokat talál majd a grémium a műsorstruktúra stabilizálására" - hangsúlyozta az elnök.

Az ügyvezető alelnök 2010. június 7-étől belső átszervezéssel biztosítja, hogy a Programtanács végrehajtsa feladatait. Hétfőtől az eddigi közéleti főszerkesztőt, Dobos Menyhértet bízta meg a műsorigazgatói feladatok ellátásával. Az m1 és az m2 csatorna adásrendjének hatékony kialakítását, műsorrendjének racionális felépítését, a főszerkesztőkkel való szoros együttműködést, a teljes szakmai, gyártási és gazdasági felügyelet megvalósulását várja a műsorigazgatótól az alelnök. Várkonyi Attila műsorigazgató-helyettesként (volt szórakoztató főszerkesztő) segíti az új vezetőt a napi operatív feladatok ellátásában.

A köztévében 2009 januárjától műsorigazgatóként tevékenykedő Kósa Somogyi Györgyöt a Filmfőszerkesztőség irányítására kérte fel az ügyvezető alelnök. Az MTV nehéz anyagi helyzetében azt hangsúlyozva, hogy a két csatorna teljes műsoridejére úgy alakítsa ki a játékfilmek, gyerek- és dokumentumfilmek, sorozatok sávokba, tematikus blokkokba rendezett kínálatát, hogy optimalizálja a műfajok megfelelő arányát is. A filmterület vezetése mellett a Programtanács tagjaként a műsorstratégia kialakításában továbbra is számít az intézmény a szakemberre.


Dobos Menyhért feladatait a Közéleti Főszerkesztőség élén Havasi János veszi át, aki a közéleti, vallási, határon-túli, valamint a kisebbségi szerkesztőségek munkáját irányítja, szem előtt tartva a hitélet eseményeit, a nemzeti, etnikai és más kisebbségi kultúrák értékeit. Havasi eddig a Határon-túli Műsorok Szerkesztőségét vezette.


A Szórakoztató Műsorok Főszerkesztőségének irányítását Várkonyi Attila után Fodor Imre megbízott művelődési főszerkesztő végzi. Medveczky arra számít, Fodor vezetőként is kamatoztatja majd hatalmas szerkesztői tapasztalatát, hogy az MTV a társadalom minél szélesebb rétegeinek nyújtson kikapcsolódást nívós, színvonalas, a közízlést igényesen kielégítő minőségi szórakoztató műsoraival.


(Az MTV a honlapján 2010. június 7-étől közzé teszi azon közérdekű adatokat, amelyeket számára a jogszabályok előírnak.)



Hozzászólások

comments powered by Disqus