SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Műszer DigiTV szerelőknek

Dátum: 2006-11-03 18:15:59   |  
Szerző: postatib
Természetesen bárkinek hasznos segítség, de azoknak kiemelten ajánljuk, akik nemrég kezdtek el műholdvevőket telepíteni.


A parabola antennák beállítása során előfordulhat, ha egy egyszerűbb műszert használunk, hogy a térerő mérő alapján látjuk, hogy megtaláltunk valamilyen műholdat, de nem tudjuk pontosan melyik is az.

A svéd Emitor cég által gyártott Satlook különlegessége, hogy térerőmérés közben beállítható, hogy egy általunk kiválasztott műhold megtalálása esetén hangjelzést is adjon.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy pld. a DigiTV antenna beállításakor a műszer menüjében kiválaszjuk a Thor műholdat, majd addig állítgatjuk az antennát, amíg hangjelzést nem hallunk. Ekkor biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő műholdat találtuk meg. Ezután a BER mérés vagy a QPSK diagramm alapján a lehető legpontosabban beállíthatjuk a tükröt.

A műszer számos szolgáltatással és hasznos funkcióval is rendelkezik. Segítségével nem jelent gondot a Diseqc motoros rendszerek beállítása sem.

A másik különlegessége, hogy ha az antennaállítás során bármilyen műholdat találunk (térerőt jelez a műszer) a memóriájába letárolt transzponderlista alapján egy gombnyomásra megmondja a készülék, hogy melyik műholdat látjuk, ezután már gyerekjáték az általunk keresett műhold irányába pozicionálni a tükröt.

A strapabíró hordtáskában nyakbaakasztva vihetjük a tetőre. A beépített akkumulátor 2 óra folyamatos üzemidőt biztosít, de a mellékelt hálózati töltővel, vagy szivargyújtó adapterrel bárhol feltölthetjük.

Tulajdonságok:
- A vett jel alapján a NIT (Network Information Table) segítségével beazonosítja a megtalált műholdat
- BER és S/N mérés
- Konstellációs diagramm (QPSK)
- két LNB egyidejű használata(920-2150MHZ)
- 3\" LCD kijelző
- Diseqc vezérlés(1.0,1.1,1.2)
- Grafikus és digitális jelszintkijelzés
- fejtáp mérés (áram, feszültség)
- Diseqc motor programozás
- akusztikus jelzés
- 99 csatornás memória
- egyszerű kezelhetőség
- RS232 csatlakozás a PC-hez a későbbi szoftver fríssítéshez
- beépített akkumulátor
- strapabíró hordtáska
- Össztömeg:2kg

Szolgálati közlemény :-)

A műszer a P-Sat Hungary Kft irodájában megtekinthető (Budapest 1107 Fogadó u. 3. II. emelet) Korlátozott darabszámban azonnal elvihető. Akinek ebből a szállítmányból nem jut, rendelést tudunk felvenni

Kapcsolódó linkek:
Részletes leírás
Használati útmutató
A gyártó weboldala
Webáruház, ahol megrendelhető

Hozzászólások

comments powered by Disqus