SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Okostévé szövetségre léptek

Dátum: 2012-06-21 21:43:05   |  
A Philips és az LG a mai napon életre hívta Okostévé Szövetség nevet viselő együttműködését, azzal a szándékkal, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek különböző gyártók különböző különböző okos készülékein egyaránt működnek majd.

 

Az együttműködésről a 2011-es IFA-n beszéltek először, ahol az LG és a TP Vision (a Philips képviseletében) azt ígérte, hogy hamarosan újabb neveket árulnak el a szövetség tagjai közül. Azonban az új nevek azóta sem derültek ki, még mindig az LG-ről, a Philips-ről és a Sharp-ról tudunk, bár a szövetség állítja, hogy más japán gyártókkal is előrehaladott tárgyalásokat folytat, és a hónap végén több információval is szolgálnak majd.
 
A cél az, hogy arra sarkallják a fejlesztőket, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek minden platformon működnek, eltérő feltételek mellett. Ehhez elég nagy segítség lesz, hogy a szövetség tagjai egy egységes technológiai követelményrendszert igyekeznek meghatározni, amely lehetővé teszi majd, hogy egy adott alkalmazás platformtól függetlenül működjön.
 
 
A fejlesztések elindítása érdekében a szövetség egy nyíltforráskódú fejlesztői csomagot tesz majd közzé, amely ingyenesen letölthető lesz.
 
„A mai napig az okostévé ipar igen bonyolult piacot jelentett a televízió-gyártók és az alkalmazásfejlesztők számára, mivel a különböző TV márkák különböző platformokat és technológiákat alkalmaztak.” – nyilatkozta Bong-seok Kwon az LG Electronicstól, az Okostévé Szövetség elnöke.
 
„Az Okostévé Szövetség nagyobb játékteret teremt, amivel arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy több és jobb alkalmazást hozzanak létre, a gyártók és a felhasználók számára az online elérhető filmek, zenei szolgáltatások, játékok és közösségi hálózatok széles skáláját nyújtva.”
 
Az együttműködésben set-top-box gyártókat is be akarnak vonni.
 
Forrás: techradar.com

 Címkék: okostévé philips lg smart tv 

Hozzászólások

comments powered by Disqus