SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Októberben is folytatódott a digitális előfizetők számának növekedése

Dátum: 2012-11-30 16:35:10   |  hír
Az NMHH gyorsjelentése a tizenkét magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 88 százalékát fedi le.

A megközelítőleg 4 millió magyarországi háztartásban több mint 3,2 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat, vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

Októberben a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 62,1 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül októberben 789 ezerről 801 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (jellemzően műholdas) szolgáltatást 917 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 75 ezer előfizetője volt a hónap végén.
 
A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 27,4 százalékról 27,7 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése csökkent, októberben 34,4 százalékon állt. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 37,9 százalékra csökkent.
 
A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,6 százalék, a második a DIGI, amelynek piaci részesedése 23,5 százalék, a harmadik a Magyar Telekom, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,8 százalék volt.

A vezeték nélküli szolgáltatásokat a gyorsjelentés teljes körűen lefedi. Ebben a szegmensben a piacvezető DIGI részesedése 37 százalék, majd a Magyar Telekom következik 29 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 23,6 százalék.

A teljes jelentés az NMHH oldalán olvasható.

Forrás: nmhh.hu

 Hozzászólások

comments powered by Disqus