SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Októberben tovább csökkent az analóg előfizetések száma

Dátum: 2014-11-28 15:50:31   |  hír
Szerző: doga
A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 91 százalékát fedi le.

A megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 700 ezer háztartás túlnyomó zömében a tető- vagy szobaantennával fogható digitális földfelszíni sugárzású adásokat néznek.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-TELEKOM Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.), 2014. október végén 3,073 millió előfizetést tartottak nyilván.

Októberben, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 69,3 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül októberben 1 096 ezerről 1 113 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 898 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 120 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 35,7 százalékról 36,2 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 33,1 százalék októberben, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya ebben a hónapban 30,7 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,9 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 24,9 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 23,4 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 88 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma októberben 2 056 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 955 ezerről 942 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 27,1 százalék, második helyen a Telekom áll 22,8 százalékkal, ezt követi a DIGI 20,2 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 30,6 százalék, majd a Telekom következik 29,6 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 26,4 százalék. Október végén a MinDig TV Extra részesedése 11,6 százalék.

Doga

Forrás: www.nmhh.huCímkék: NMHH Analóg Digitális 

Hozzászólások

comments powered by Disqus