SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Érdekel a Google TV?

Dátum: 2010-03-19 23:02:23   |  
A New York Times arról számolt be, hogy a Google összefogott a Sonyval és az Intellel, hogy megalkosson egy új tévé platformot. Hogy mi a célja?

 „A Google és az Intel megegyezett a Sonyval, hogy létrehozzák a platformot, melyet Google TV-nek neveznek el, azért, hogy a webet a nappaliba csempésszék, új generációs televíziók és set-top-boxok segítségével. A partnerek egy olyan technológiát álmodtak meg, ami egyszerűvé teszi a tévézők számra, hogy eligazodjanak a webes alkalmazások között, mint a Facebook és társai. Éppoly egyszerű lesz, mint csatornát váltani."

A Google a Google TV platformot nyílt forráskódúvá akarja tenni, hogy az Android operációs rendszeren alapuló platform mobiltelefonokon is használható legyen, és remélik a szoftverfejlesztők épp olyan lehetőségeket látnak majd a telefonos alkalmazásban, mint a felhasználók.

Az ötlet nem új, rengeteg vállalat próbálta már a TV-t webre vinni. A YouTube-nak már van nagy képernyős változata, a Google már árusít TV reklámokat, és eleve sok Google alkalmazás van, ami a televízióhoz köthető. Az újság azt is közölte, hogy a Google új kiegészítéseket hoz létre a YouTube számára, egy böngészőt és más Android alkalmazásokat, hogy javítsák a felhasználhatóságot.

„A Google már készített egy set-top-box prototípust, de lehet, hogy a technológia integrálható lesz TV készülékekbe és más eszközökbe, mint a Blu-Ray lejátszó.” Egy bennfentes szerint a Dish Networkkel kezdett tesztek sikeresek, ez a cég a Google régi partnere a TV reklámok terén.”
 
Forrás: googlesystem.blogspot.com
 
sat.hu

 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus