SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Rohamosan terjed a digitális TV Amerikában

Dátum: 2005-08-13 10:11:54   |  
2006 végén az amerikai háztartások 68 %-a fel lesz szerelve digitális tévékészülékkel (DTV) és 2009-re leáldoz az analóg televíziók ideje - tudhatjuk meg az eMarketer piackutató intézet legújabb Digital TV Report című tanulmányából.
Az eMarketer felfelé kellett változtassa korábbi prognózisának értékeit, mert az Amerikai Egyesült Államokban kimagaslóan nagy érdeklődést mutat a lakosság a digitális készülékek iránt. Ezzel szemben azonban az európai kontinensen ennél jóval gyérebb az eziránti kereslet. A prognózis szerint 2008-ra az amerikai állampolgárok 93 %-ának otthonában lesz már DTV és egy évre rá pedig nyoma sem marad az analóg készülékeknek. 2009-re azonban minden amerikai állampolgár kénytelen lesz önszántán kívül megválni régi készülékétől, bármennyire elégedett is legyen azzal, mert az államokbeli tévétársaságok megállapodtak abban, hogy végérvényesen átállnak ekkortól a digitális jel sugárzására.

Azonban nem csak ezen a területen hódítanak a digitális szerkezetek, hanem ugyanúgy a kihalás veszélye fenyegeti a régi videókat és fényképezőgépeket is, helyüket pedig egyre inkább átveszik a korszerűbbnél korszerűbb digitális vívmányok.


Forrás: www.prim.hu

Hozzászólások

comments powered by Disqus