SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Super Hi-Vision: élesben kipróbálva

Dátum: 2012-05-21 10:59:03   |  
A japán közszolgáltató, az NHK az első, aki élesben is kipróbálta a mostanában sokszor emlegetett super hi-vision technológiát, és jelet küldött az éterbe.

A műsorszolgáltató elmondta, hogy nemrég sikerült tömörített super hi-vision jelet küldenie Tokióban a Tudomány és Technológia Kutató Laboratórium tetejéről, 4,2 kilométerre, mindenféle probléma nélkül. Az NHK két UHF csatornát használt a kísérlet során.

 
 
Az átviteli teljesítmény optimalizálása és növelése érdekében a szolgáltató olyan technológiákat használt, mint OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplex, sok független, keskenysávú vivőfrekvenciát alkalmazó moduláció)[1] és a MIMO (Multiply-input Multiply-output, több bemenetű és több kimenetű frekvencia, használata során több antennát használnak). A hibák kiküszöbölésére alacsony sűrűségű paritásellenőrző kódokat alkalmaztak.
 
Az NHK folyamatosan, már 1995 óta kísérletezik a super hi-vision felbontással (7680x4320), ebbe beleértve a 2010-es, az Egyesült Királyságból Japánba történő jelküldést is, egy 24 Gbps sebességű internetkapcsolaton keresztül.
 
Forrás: engadget.com
 

 



Címkék: smart tv philips 

Hozzászólások

comments powered by Disqus