SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Szerződést hosszabbított a TV2 és az RTL Klub

Dátum: 2012-07-11 18:37:11   |  
Július 9-én éjfélkor lejárt (volna) a két kereskedelmi csatorna, az TV2 és az RTL Klub analóg műsorszolgáltatási szerződése, melyet még aznap meg is hosszabbítottak.

Hétfőn aláírta újabb szerződését a TV2 és az RTL Klub a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsával. - adta hírül az MTI.  

Akét nagy országos kereskedelmi televíziós csatorna eddigi szerződése hétfőn éjfélkor jár le, az újat az egyeztetést követően ezen a napon írta alá a két csatorna a hatósággal.
A szerződés megújítása lehetővé tette, hogy továbbra is lehessen analóg módon, vagyis a legegyszerűbb antennával és készülékkel, ingyenesen fogni a két televízió adásait - közölte az NMHH Szóvivői irodája. A két televízió 1997 óta van jelen Magyarországon.

"Az analóg frekvencia életben tartása az államot leszámítva azonban egyik érintett félnek sem érdeke, noha az ügyben annyi az érintett és érdekelt fél, hogy nem könnyű eligazodni. Bár a tévék üzleti érdeke azt kívánná, hogy szerződéseik lejárta után ne kössenek átmeneti szerződést, mert így nemcsak az államnak nem kellene tovább fizetniük az analóg frekvenciák használatáért, de az Antenna Hungáriának sem a jelek továbbításáért." - írja a kreativ.hu. A teljes cikk ITT olvasható.

"A két kertévé évek óta sürgeti a digitális átállást, és arra számítottak, hogy már tavaly lekapcsolhatják az analóg sugárzást. Miután az átállás határidejét többször kitolták, a nem tervezett párhuzamos adás milliárdos többletköltséget jelent az RTL és a TV2 számára." - olvashatjuk a Népszabadság Online cikkében, a nol.hu -n. A teljes cikk itt olvasható.

Az már tehát biztos, hogy 2014-ig, a digitális átállás jelenlegi dátumáig továbbra is folytathatja a műsorszórást az analóg földi platformon a két kereskedelmi csatorna.

Források: mti.hu, nol.hu, kreativ.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus