SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Szolid bevétel-növekedés a műholdas iparban

Dátum: 2012-08-27 15:00:28   |  
Tavaly a távközlési műholdak üzemeltetői örülhettek, mert a videós szolgáltatásoknak és a feltörekvő piacokban rejlő lehetőségeknek hála nőttek a bevételek a szektorban.

2011. jó év volt a kommunikációs műholdak üzemeltetői számára, az átlagos transzponderteljesítmény 4%-kal nőtt, 33%-kal nőtt a nagyteljesítményű műholdak esetében, és összesen 724 millió dollárral nőtt a bevétel a bérelt kapacitásoknak hála. Utóbbi oka a növekvő keresletben rejlik a videós szolgáltatások számára, és a feltörekvő országokban kialakult versenyhelyzetben.
 
„A geostacionárius távközlési műholdipar jelentősen növekszik annak ellenére is, hogy pénzügyi világválság van.” - mondja a felmérést végző Euroconsult ügyvezetője.
 
„Az üzemeltetők sora, akik új kapacitásokba fektetnek be, különösképpen a feltörekvő térségekben, erős versenyhelyzetet teremtenek. Az új trendek jól megfigyelhetők a különböző régiókban, és ebben benne van a túlkínálat veszélye, és a kapacitások árának növekedése is bizonyos területeken. Afrikának, Ázsiának és Latin-Amerikának még több stratégiai befektetőt kell lenyűgöznie a következő években.”
 
A videós szolgáltatások okozták a transzponderek iránti kereslet felét 2011-ben. A feltörekvő régiók piacainak nagy része legalább 5-6%-os növekedési ütemet mutatott fel, de bizonyos területeken kétszámjegyű növekedés is előfordult. Az Euroconsult arra számít, hogy a videómegosztás miatti kapacitáskereslet az erős piacokon stabil marad a következő években.

Forrás: broadbandtvnews.com



Címkék: DVB-S műhold TV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus