SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tipp az ideális TV méret kiválasztásához.

Dátum: 2017-08-20 09:50:56   |  érdekes
Szerző: postatib
A méret a lényeg? Itt az ökölszabály, ami alapján könnyen kiválaszthatjuk melyik az ideális méretű TV készülék a filmnézéshez. Nagyobb képernyőméret nem feltétlenül jelent nagyobb élményt.

 

Watching-TV.

A filmek, vagy sorozatok nézése sokak számára fontos kikapcsolódási forma. Bár a tartalmak forrása legtöbbször számítógép, mégis sokkal nagyobb élményt nyújthat ha megfelelő méretű és ideális távolságban elhelyezett képernyőn nézzük a filmeket. Arról nem is beszélve, hogy enélkül is túl sok időt töltünk közelről nézve a különböző képernyőket (telefon, tablet, számítógép), ami gyakran fáradságot vagy fejfájást okoz. 

Az ideális távolság természetesen egyénfüggő és még egy csomó más dolog is befolyásolhatja.

  • milyen felbontású a tartalom (SD, HD, UHD)
  • mekkora a kijelző mérete
  • milyen jó a szemünk
  • hányan nézik a képernyőt
  • milyen világos van a szobában
  • egyéni ízlés (gondoljunk csak bele, a moziban is van aki hátra, mások középre szeretnek ülni)

Ha ilyen tudományos alapon akarjuk meghatározni, sosem érnénk a végére :-)
A gyártók, és a keresekedők azt javasolják, vedd meg a legnagyobb méretű és legnagyobb felbontású készüléket. Azért kell a nagy méret, hogy minden apró részletet meg tudj különböztetni a képen.
Véleményem szerint ez bullshit. Amikor egy filmet nézünk egy idő után (nagyon hamar) már csak a tröténésre fókuszálunk, ritka amikor számolgatjuk a hősnő hajszálait, vagy gyönyörködünk a hős homlokán megcsillanó verejtékcseppekben. A fűszálakat sem számolgatjuk egy focimeccsen még akkor sem, ha egyébként az óriás TV-n meg lehetne különböztetni.

Mivel a tartalmak és a TV műsorok felbontása is különböző nincs teljesen ideális választás, csak megközelítőleges. Ha sikerül mégis megtalálni a tutit, lehet, hogy a pénztárca felülírja.

Mindenesetre itt van egy jó kis táblázat, ami igazodik a legtöbb szemponthoz és nem lőhetünk vele nagyon mellé.

 


TV tavolsagok

Posta Tibor
műholdvevő és antenna szakértő
sat.hu



Címkék: TV méret 

Ezt olvasta már?

eqrqajb

Hozzászólások

comments powered by Disqus