SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ultra HD – közeledő valóság

Dátum: 2011-10-17 22:02:03   |  
Az UHDTV, azaz az ultra high definition fontos lépést tett abba az irányba, hogy minél előbb szemmel látható valósággá váljon. A szakértők megegyeztek az új TV szabvány technikai paramétereiben.

A szakértők között tudósok és mérnökök dolgoztak együtt éveken át világszerte, hogy közösen dolgozzák ki azokat a technikai részleteket, amelyek sikeressé teszik majd az UHDTV-t. Az említett ultra nagy felbontású TV tudását a japán közszolgáltató, az NHK be már is mutatta a hónap elején.
A szóban forgó kijelző 33 millió pixel megjelenítésére volt képes, amelynek kiválóságát mutatja, ha arra gondolunk, hogy a jelenleg legmagasabb minőséget képviselő HD TV-k 2 millió pixeles felbontást tesznek lehetővé.
 
Szeptemberben London és Amszterdam az UHDTV tesztelésébe kezdett, abban a reményben, hogy a 2012-es olimpiai játékok egy részét a legmagasabb minőségben élvezhessék majd a nézők a világ bármely pontján.
 
„Az UHDTV magával ragadó élményt nyújt majd nézőknek, és egy sor új marketinges és üzleti lehetőséget rejt magában.” – nyilatkozta Hamadoun Touré az ITU (International Telecommunication Union), a Nemzetközi Telekommunikációs Unió titkára.

Forrás: digitaltvnews.net



Hozzászólások

comments powered by Disqus