SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Unicable ismertető

Dátum: 2009-03-23 10:37:01   |  

  A több kivezetéses LNB-k kora lejárt?

Azt hihetnénk, hogy a műholdvevő fejek és a jelszétosztás tekintetében már nem számíthatunk sok újdonságra, pedig ez nem így van. Az alábbiakban egy ötletes műholdvevő fejet és egykábeles jelszétosztó rendszert szeretnénk bemutatni. Az unicable LNB-ket használva nincs szükségünk twin, quad, octo fejekre vagy multiswichekre még akkor sem ha egy időben több műholdvevőt szeretnénk használni. Az egyetlen dolog ami kelleni fog a kábelen kívül az az unicable splitter.

Hogyan működik?
Az Unicable LNB egyszerre több műholdvevőt képes kiszolgálni egyetlen kábelen.  A műholdvevők által kiválasztott transzpondereket  a vevőkhöz rendelt „felhasználói sávokra” konvertálja.  Tehát minden egyes vevőnek saját frekvenciasávja van a kábelen és az általa „kért” transzponder jelét konvertálja oda a fej (vagy az Unicable Multiswitch)  ilyesfajta átalakítása az alacsony zajszintű konverterben vagy az elosztási egységben (multiswitch) megy végbe és egyszerűsítve van különleges félvezető chipekkel.
Természetesen olyan műholdvevőkre van szükség, amelyek támogatják az unicable technológiát. mivel a műholdvevő speciális parancsokat továbbít az LNB-nek vagy multiswitchnek, hogy beállítsa a kívánt műholdas transzpondert a saját használati sávjára. A jelenlegi sztenderd egy vagy két műhold jeleit képes továbbítani.


Kompatibilis vevők:
Az Optibox PVR Ready készülékek tudják vezérelni az Unicable fejet.

Az Unicable rendszerben használt eszközök:

Unicable LNB
Unicable two-way splitter
Unicable kompatibilis vevő
 
Kábelezés:
 

 

Az Unicable technológiát alkalmazva nem kell egynél több kábelt elviselnünk a falban. Bárhol, ahol két irányba szeretnénk vezetni a jelet, csak az Unicable splitterre van szükség . Így akár nyolc vevőt is elláthatunk az LNB-nkel. A szám tovább növelhető az Unicable multiswitch-el. A multiswitch minden kivezetése splitterrel akár nyolc felé is továbbosztható, sőt a multiswitch-ek felfűzhetők egymás után. Az Unicable multiswitch-hez normál quattro fejet kell használni.
 
 

Hamarosan Magyarországon is elérhetőek lesznek az Inverto  Unicable eszközei.