SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Változtassuk hagyományos TV-nket okostévévé!

Dátum: 2012-07-03 15:42:17   |  
Egy Zsebtévének nevezett HDMI portra csatlakoztatható kütyü segítségével egyszerűen okostévévé változtathatja majd bárki hagyományos készülékét.

Az Infinitec által kitalált Pocket TV tulajdonképpen egy kis, zsebméretű dongle (olyan speciális eszköz, amelynek feladata a számítógépen futó alkalmazások működésének korlátozása – PC fórum szótára), ami a HDMI portra csatlakoztatva bármely hagyományos TV-t okostévévé tud változtatni. Lényegében egy nagyon apró micro-számítógépről van szó, amelyen az Android 4.0 fut, mint a legújabb okostelefonokon. A Pocket TV lehetővé teszi, hogy az Androidot a TV-nkre helyezzük. Ettől kezdve a felhasználók könnyedén tölthetnek le alkalmazásokat a Play Store-ból (korábban Android Market), hogy videókat nézhessenek, szörfözzenek a neten, híreket olvasgassanak, játékokat használhassanak, vagy kapcsolatba lépjenek ismerőseikkel a facebookon. Ha egy webkamerát is csatlakoztatunk, akkor video hívásokat is intézhetünk a Skype-on keresztül. A Pocket TV-n belül az Androidon kívül egy mini USB port található, hogy az eszköz frissíthető legyen a legújabb Android verziókkal. A kütyü Full HD-s, 1080 x 1920 képpontos felbontást is támogat, és lehetővé teszi, hogy dokumentumok szerkesztésén vagy email-ek olvasgatásán dolgozzunk vele. A várható ára az interneten változó, 100 dollártól (kb. 22 700 forint) egészen 150-ig (kb. 34 000 forint) terjed, és októbertől kerül kiszállításra a különböző cégeken keresztül.

Lényegében ugyanezt tudja a hordozható set-top-boxként aposztrofált HDMI Dongle is az Always Innovatingtől, amelyet a 2012-es CES-en mutattak be, és mi is megnézhetjük, hogyan is működik, bár ez a termék nem tudni, mikor kerül forgalomba (a feltaláló cég a licencet értékesíti): 

 



Címkék: okostévé digitális HDMI 

Hozzászólások

comments powered by Disqus