SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

HBO AC3 hanggal a UPC Direkten

Dátum: 2006-10-10 17:36:56   |  
Szerző: postatib
Ma délután felkerült a műholdra az s8-as Philps DSR4101 típusú (ezüst színű) beltéri egység új szoftvere, amely képessé tesz a készüléket a Dolby Digital hang vételére.
A szoftver verziószáma \"Philips 0035S80\" melyet a menübe lépve, a dekóder információk alatt lehet ellenőrizni. A szoftvert a beltéri egység az első kikapcsolás, vagy az első üzembehelyezés alkalmával automatikusan letölti, melyet először a piros, majd a sárga LED villogása jelez. A letöltést bekapcsolással, vagy áramtalanítással megszakítani nem szabad, mert akkor a régi szoftver marad a készüléken.

Az új szoftver már tudja kezelni az 5.1, más néven Dolby Digital, még másabb néven AC3 hangot. Ez a hangzás a Dolby Surroundtól abban különbözik, hogy míg a Dolby Surroundban a sztereo (kétcsatornás) hangképbe kódolják bele a háttérhangzást, amit aztán egy dekóder bont ki és helyez be hátra a hangképbe, addig a Dolby Digitalnál minden egyes hangcsatorna egyedi információt hordoz. Természetesen ehhez a hangzáshoz is kell egy dekóder, mely általában egybe van építve az erősítővel. Az erősítőn jelzik, ha az rendelkezik a Dolby Digital dekóderrel. Fontos, hogy az az erősítő, melyen csak a Dolby Surround logó látható, NEM ALKALMAS a Dolby Digital hangzás visszaadására! Akinek Dolby Digital házimozija van, akkor az s8 hátulján, a \"DIGITAL\" feliratú, úgynevezett koaxiális kimenetet kell az erősítő megfelelő bemenetéhez csatlakoztatni.

A Dolby Digital hangsávot a távvezérlő OPTS gombjának megnyomásával, majd a kék nyilak használatával lehet kiválasztani. A \"Magyar DD\" feliratot kell kiválasztani az HBO-nál, a német csatornáknál pedig a \"Ger DD\"-t.

Fontos, hogy a készülék, csatornaváltás után automatikusan a menüben kiválasztott elsődleges hangcsatornára áll vissza. Azt is tudni kell, hogy ha az HBO filmje nem DD, akkor a DD hangsáv üres, tehát házimozin nem lesz hang.

Így, ezzel a változással, mától az HBO filmjeinek egy része is élvezhető Dolby Digital hangzással. Nagyon fontos, hogy csak az HBO, és annak is csak a magyar hangsávja lesz DD és csak az s8-as dobozokon. Sem a Cinemax, sem az HBO2 nem sugároz DD filmeket! Jelenleg az HBO-n kívül több FTA német TV-csatorna műsora fogható DD-ben az s8-as vevővel, pl a Pro 7, ARD1 (Das Erste), ZDF, 3 SAT, BR-alpha, RTL és a Sat 1. Jelenleg három rádiócsatornáról tudunk az Astrán, melyek hangja Dolby Digital. Az ORF1-2 és a az OE DD.

A mellékelt lista tartalmazza azokat a filmeket, melyeket az HBO október hónapban DD hangzással sugároz.

Film címe
Álmaimban Argentína
Az ördögűző: A kezdet
Szégyen és gyalázat
A Maszk 2. - A Maszk fia
Ocean\'s Twelve - Eggyel nő a tét
Yu-Gi-Oh! - A mozifilm
Tucatjával olcsóbb
Constantine, a démonvadász
Hölgyválasz
Légcsavar
Az elnök emberére talál
Szép még lehetsz
Sírhely kilátással - Nincs esküvõ, csak temetés
Szuper felsõtagozat
Gõzfiú
A randiguru
Hotel Ruanda
80 nap alatt a Föld körül
Beépített szépség 2: Csábítunk és védünk
Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény


Hozzászólások

comments powered by Disqus