SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A HDTV-ről

Dátum: 2007-04-24 22:30:03   |  
A televíziózás új módja a HDTV: a tévénézés élménye a hagyományos tévénél akár ötször jobb élesség és felbontás mellett. A HDTV a mozizás kalandját hozza el nappalijába. Ezeken az oldalakon mindent kérdésére választ kaphat a HDTV-vel kapcsolatban a programajánlattól a technikai adatokig.

Mi a HDTV?

HDTV - High Definition TV

A HDTV egy egészen új látványvilágot kínál: a külvilágot kelti életre a nappalijában. A HDTV-vel ablak nyílik valós és képzelt világok ezreire.

A HDTV nézésének élménye legegyszerűbben fogalmazva az "ott lét" tapasztalatához közelít. A HDTV drámaian új realizmust jelent a televíziózásban és egy merőben új, gazdagabb élményt. A színek színesebbek, a képek sokkal részletgazdagabbak, a televíziózás élménye jelentősen javult.

Bármit is nézzen, a HDTV a legnagyobb és a legjobb dolog a színestévé feltalálása óta. Győződjön meg róla a saját szemével!

HDTV - azonnal látható a különbség!

  Hagyományos TV (SD) High Definition TV (HDTV)
Formátum 4/3 vagy 16/9 16/9
Felbontás 576 aktív sor, 720 pixel soronként
(200 000-450 000 pixel)
720 vagy 1080 aktív sor
1280 vagy 1920 pixel soronként
(900 000-2 000 000 pixel)
Hang monó vagy sztereó 6 sávos 5.1 Dolby Digital (surround)

Mire van szüksége a HDTV-hez?

Ahhoz, hogy a High Definition TV előnyeit és programjait élvezni tudja speciális a következő speciális eszközökre lesz szüksége:

"HD-képes" televízióképernyő (LCD vagy plazma): Ha televízióját tervezi kicserélni, bizonyosodjon meg róla, hogy az új készülék el van látva "HD ready" matricával. Ha már rendelkezik a szükséges képernyővel, bizonyosodjon meg róla, hogy megfelel-e az EICTA követelményeinek.
Figyelem! Amennyiben a készülék nem felel meg az EICTA előírásainak, nem fogja tudni a programokat HD minőségben nézni.

"HD-képes"-Set-Top-Box (Digitális-Vevő): Néhány modell saját merevlemezzel is el van látva.

Parabola antenna: Ha antennája már az ASTRA 19,2 keleti vagy a 23,5 keleti pozíció felé mutat, semmi dolga nem lesz vele. Ha még nem rendelkezik antennával, keresse fel a legközelebbi szerelőt.

Biztonság

A HD minőséget a következő védjegyek szavatolják:

Ezt a védjegyet az EICTA és a vezető gyártók közösen hozták létre, és olyan képernyőket látnak el vele, amelyek képesek legalább 720 sor megjelenítésére, továbbá rendelkeznek legalább egy digitális illesztővel (HDMI vagy DVI-D HDCP-másolásvédelemmel) és YpbPr hozzáféréssel.

 

Ez a védjegy HD-vételi eszközt jelöl. Kivétel nélkül olyan eszközöket jelöl, amelyek képesek földi sugárzású, kábelen vagy műholdon érkező, illetve előre rögzített HDTV jelek vételére és megjelenítésére. Ezek lehetnek: set-top-boxok, DVD lejátszók/felvevők, és HD adások vételére alkalmas televíziók. A "HD-Ready" védjeggyel és a "HD-TV" védjeggyel is ellátott készülékek alkalmasak a HD jelek vételére.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok a HDTV-ről: katt ide



Hozzászólások

comments powered by Disqus