SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Itt a Technisat HDTV-s mesterműve

Dátum: 2007-12-18 22:58:12   |  
Szerző: postatib
Sok-sok hosszú hónap várakozás előzte meg a Digicorder HD S2 érkezését, mivel már a májusi Anga kiállításon láthattuk, de a magyarországi üzletekbe csak most kerülhetett . Akik birtokba veszik nem csalódnak, hisz a német gyártó mesterművet alkotott.
A mai fogyasztói társadalomban ritkaságszámba megy, hogy egy termékre várni kelljen. A Technisat élen jár az új technológiák fejlesztése terén, most azonban szémos más gyártó hamarabb dobott piacra HDTV vételre alkalmas műholdvevőket. Ezért most mindenki kíváncsi volt, milyen is lesz a Technisat HD-s vevője. Nyár elején volt egy próbagyártás, de azokat a vevőket gyorsan elkapkodták, azóta az Internetes fórumokon és szakújságok tesztjein kívül máshol nem találkozhattunk a készülékkel. Több mint húszezerre duzzadt az előrendelések listája a gyártónál és erősen próbára tette a logisztikájukat (és a mi türelmünket) a kiszállítás, de végre megérkeztek a készülékek Magyarországra is.

Így a bevezető végén csak annyit, érdemes volt ilyen sok időt várni...


Elegáns, arisztokratikus külső megjelenés, letiszult formák. lakkfekete szín, pontmátrixos kijelző, minden elképzelhető csatlakozó.


A Technisat DigiCorder HD S2 nevű készülék HD és SD digitális műholdas tévéadások vételére alkalmas. Két Conax kártyaolvasó és valamint 2 CI foglalat (más típusú dekóderek számára) bújik meg a lehajtható előlap mögött. Az egyik kártyaolvasóban egy meglepetés dekóderkártya lapul, amely a Technisat digitális rádióadóit nyitja, de külön előfizetéssel alkalmas a Music TV csomag vételéhez is. Az előlap mögött még egy USB 2.0 csatlakozó is helyet kapott, amibe pendrive-ot, vagy külső USB-s merevlemezt csatlakoztathatunk. Innen pillanatok alatt frissíthető a műholdvevő szoftvere, de a meglévő MP3-as zenéinket is lejátszhatjuk vagy a nyaraláson készül fotókat is megjnézhetjük a Digicorderrel.


Már legendás a Technisat készülékek kimagasló kép és hangminősége. Ennél a készüléknél sem lehet okunk panaszra. Az általunk tesztelt HDTV vételre alkalmas műholdvevők közül a Digicorder HD S2-nek volt a legszebb képe a HDMI, és a hagyományos SCART csatlakozón keresztül egyaránt.

A csendes működésű beépített merevlemezre nagyon egyszerűen lehet minőségromlás nélkül rögzíteni a műholdas csatornákat legyen az normál, vagy HDTV felbontású. A kiválasztott csatorna műsora egy gombnyomással rögzíthető. A Digicorder HD S2 természetesen támogatja az időeltolásos felvételt (Timeshift) Ikertunere révén lehetőség van egyszerre két adót nézni, és/vagy rögzíteni. A felvett műsorokat a beépített szoftverrel egyszerűen szerkeszthetjük, (kivághatjuk a nemkívánatos reklámokat) majd USB-n, vagy Etherneten átmásolhatjuk számítógépre, és DVD-re is írhatjuk.



A készüléknek 1000 oldalas Teletext memóriája van, ahová automatikusan letárolódnak az oldalak és onnan várakozás nélkül előhívhatók. A programok mellett sugárzott Elektronikus műsorújságot is tökéletesen megjeleníti, és a magyar ékezetes betűk helyén sincsenek olvasahahatlan krix-kraxok. Az elektronikus műsorújságot képes egy hétre előre letárolni a megjelölt csatornáknál és a letárolt adatokból egy gombnyomással leválogatja az általunk választott tartalmú műsorokat. Például filmek, zenés műsorok vagy sportközvetítések.

A készülék mind távirányítóval, mind az előlapi nyomógombokkal egyszerűen működtethető. A felhasználóbarát képernyőmenü (OSD) 14 különböző nyelven (magyarul is) jeleníthető meg. A használatot segíti a távirányítóval elérhető helyzetérzékeny info menü, ahol a használható funkciókról és az elérhetőségükről kapunk információkat. A rendkívül részletes és alapos magyar nyelvű használati útmutatót elektronikus formában egy külön CD lemezen mellékelve találjuk a dobozban.


TULAJDONSÁGOK

* Beépített CONAX dekódoló rendszer 1 SmartCard olvasóval fizetős tévé- és rádióadások vételéhez
* 2 CI aljzat más dekódoló rendszerekhez
* HDTV műholdvevő, MPEG2/MPEG4 vételre alkalmas
* ISIPRO: ingyenes automatikus programlista frissítés műholdról
* Szoftverfrissítés műholdról
* TWIN-Tuner
* 160 GB tárolókapacitású merevlemez meghajtó
* Alfanumerikus 16-számjegyű kijelző
* Dolby AC3 optikai + digitális kimenet
* 2 SCART aljzat
* 1 HDMI digitális audio/video kimenet
* Ethernet interfész
* DiSEqC 1.2
* USB-2.0 interfész
* Áthurkolás
* AutoInstall (Telepítősegéd)
* RS 232 interfész
* Super TechniText (1 000 oldal memóriával)
* Videotext alcímek
* aTHP ( = advanced TechniSat Home Platform - Továbbfejlesztett TechniSat otthoni platform)
* Kényelmesen kezelhető képernyőmenü (OSD) 14 nyelven
* és még sok más


Posta Tibor
sat.hu

A készülék itt megrendelhető: sat.hu webáruház

Magyar nyelvű használati útmutató [letöltés]

Hozzászólások

comments powered by Disqus