SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

HDTV Magyarországon

Dátum: 2008-01-20 00:31:55   |  
Szerző: postatib
Immár hivatalosnak tekinthető az információ, hogy a Magyar Televízió m2-es programja nagyfelbontásban is közvetíti majd a pekingi olimpiát, de az m2 mellett már más mozgolódás is tapasztalható.
A Filmbox Extra és Nonstop Kino csatornákat működtető SPI International március 1-től indít magyar nyelven HDTV mozicsatornát.

A jelenleg Csehországban, Szlovákiában valamint Lengyelországban sugárzott nagyfelbontású Nonstop Kino HD csatorna március 1-től felveszi a Filmbox HD nevet és magyar nyelven is elérhetővé válik, elsősorban az arra alkalmas digitális kábelhálózaton (pl. UPC). A Filmbox HD hazánk mellett megjelenik Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is.

A Filmbox csatornák szétosztása jelenleg IP-alapon történik, azaz nincs műholdas feed, de információink szerint már folynak tárgyalások a műholdas továbbításról is.

Természetesen a HBO is rendelkezik HD-s tartalommal, aminek piaci bevezetése várhatóan felgyorsul a konkurencia megjelenésével.

A UPC (kábel) a digitális csomagjában a Filmbox HD mellett a Discovery HD és a National Geographic HD csatornák továbbítását is tervbe vette.

Aki az augusztus 8-án kezdődő Olimpiát HD minőségben szeretné élvezni, annak mérdemes már most beszerezni a HDTV vételre is alkalmas műholdvevőt, mert a kereslet élénkülése extrém esetben még áruhiányt is okozhat. Akinek a pénztárcája engedi, érdemes egyből merevlemezes változatott vásárolni, mivel a 7 órás időeltolódás miatt az élő adások nagy része Európában olyan időben lesz, amikor általában nem ülnek tömegek a TV előtt. Ilyenkor egy merevlemezes műholdvevő jó szolgálatot tehet, hiszen minőségromlás nélkül képes rögzíteni a programokat.


Posta Tibor





Hozzászólások

comments powered by Disqus