SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Itt a HelloHD - LINUXOS beltérivel

Dátum: 2008-04-28 16:11:23   |  
Szerző: postatib
Végre magyar nyelvű HD-s TV műsorokat élvezhetünk az ország egész területén, jelentette be Schmideg András a HD Platform Kft vezérigazgatója, ma délelőtt a szolgáltatást bemutató sajtótájékoztatón
A 15 hagyományos mellett \"alapban\" öt, plusz díjért pedig további két HD-csatornát tartalmazó csomag egyelőre műholdról érhető el, de már előrehaladott tárgyalások folynak több kábeles szolgáltatóval, így a Hello HD hamarosan egyes kábeltársaságok kínálatában is megjelenhet.

A HD Platform Kft az angol Watchcable Ltd. leányvállalata, az utóbbi cég a magyar piacon tavaly év végéig a Minimaxot és az A+ csatornát működtető vállalatcsoport 50 százalékos tulajdonosaként volt jelen. Sár Csaba, a Watchcable igazgatósági tagja jelezte: a HD Platform az év végéig a környező országokban és a Balkánon is elindítja hasonló szolgáltatását.

a Hello HD nevű szolgáltatás elsősorban a prémium fogyasztókat célozza meg, az olyan felhasználókat, akik meg tudják fizetni a technikai újdonságokat.

A szolgáltatás nagy felbontású kép közvetítését teszi lehetővé, ami a társaság szerint különösen a sport-, mozi- és dokumentumfilmes csatornák nézésekor érzékelhető.




A szolgáltatás igénybevételéhez a set top boxot - mely a maga nemében egyedülálló - az ADB szállítja. Nem csak MPEG-2 de MPEG-4/H.264 Advanced Video Coding (AVC) kódolást is ismeri. A készülék további forradalmi újítása hogy merevlemezzel is el van látva melyre nem csak szabadon lehet rögzíteni az éppen nézett csatornát, hanem a prémium szolgáltatásban úgynevezett PushVoD média szolgáltatás is elérhető lesz.

Az ADB egyedi fejlesztésű szoftvere LINUX operációs rendszer alatt fut.

A set-top-box számos, a DVD-rögzítőktől már megszokott kényelmi szolgáltatást is nyújt, például képes az adások felvételére, az események visszanézésére, az eltolt megtekintésre, amikor az adott csatorna egy folyamatban lévő műsorát bármikor elkezdhetjük az elejétől kezdve. Az extra szolgáltatások közé tartozik az internetrádiók megszólaltatása a boxba kötött interneten keresztül, később pedig lehetőség lesz az internetes felületen belépve távolról időzíteni a felvételeket. Az év későbbi szakaszában beinduló VoD, azaz videotéka szolgáltatás mellett több, egyelőre meglepetésnek tartogatott funkciót is terveznek. A Hello HD Box olyan fejlesztésre is lehetőséget ad, mint például a különféle témakörök szerint indítható képernyővédő, a televízió képernyőjén keresztül olvasható internetes hírszolgálat, a fotófeltöltés és megosztás.

A szolgáltatás az Eurobird 9 műholdról sugározzák, az alábbi transzponderek igénybevételével:
12034 V 27500 2/3 DVB-S2 8PSK
12074 V 27500 2/3 DVB-S2 8PSK

A készülék gyári adatlapja pdf formátumban innen letölthető

A HelloHD szolgáltatás hivatalos honlapja hellohd.tv

Hozzászólások

comments powered by Disqus