SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Román DTH árháború

Dátum: 2009-02-18 12:01:05   |  
Szerző: dorka
Az egykor állami kézben lévő Romtelecom jelentős árcsökkentéssel járó kampányba kezdett, hogy még több előfizetőre tegyen szert. Vannak, akik szerint a Boom TV megvásárlására készül. Legnagyobb riválisa a DigiTv, még mindig jóval erősebb.

A már most is sikeres szolgáltatatásai, a Dolce és Clicknet ellenére is pozíciója megerősítésére törekszik a Romtelecom. A Dolce névre keresztelt DTH szolgáltatás, valamint az internetes Clicknet, jelenleg is sok előfizetővel számolhat, az elsőt több mint 558.000-en, utóbbit 567.000-en használják.

A cég azonban ügyfelei 80%-át megcélozza új kampányával, azokat, akik az előbbi két szolgáltatás valamelyikére még nem fizettek elő. A Dolce előfizetési díja havi 13RON, ez mai árfolyamon úgy 931 forintnak felel meg! Ez érzékenyen érintheti a DigiTV-t, mert ők éppen most emelték az áraikat, és a számottevő árzuhanással erőteljes nyomást gyakorol rájuk a Romtelecom. Jelenleg a DigiTV a román DTH piacvezetője, 1.1 millió felhasználójával.
A Romtelecom egyéb nagy változtatásokra is készül, a román Mediafax szerint már tavaly kapcsolatba lépett a DTH Television Grouppal, hogy ajánlatot tegyen a Boom TV megvásárlására. Egy vizsgálat során már megállapították, hogy a digitális televíziós platform 80 millió eurót ér, azaz előfizetőnként 400-at, és a Romtelecom állítólag 250-et ígért. Ezeket a híreket azonban Cristina Popescu, a cég PR menedzsere nem kívánta megerősíteni, sőt kijelentette: „minden tiszteletünk a Boom TV-jé, de el kell mondanunk, hogy eddig a percig semmilyen ajánlatot sem tettünk.”
Forrás: broadbandtvnews.com, telecompaper.com
Fülöp Dorka
sat.hu


Hozzászólások

comments powered by Disqus