SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A SES Astra elhagyja a spanyol piacot?

Dátum: 2009-03-10 10:43:08   |  
Szerző: dorka
A SES szerint a spanyol kormány előnyben részesíti a hazai szolgáltatót, megakadályozva ezzel az egészséges verseny kialakulását. A kormány tagad.

A SES Astra műholdas szolgáltató több külföldi műholdas portál értesülése szerint a spanyol piac elhagyását fontolgatja. Az ok egyszerű, a SES feltételezhető előnyökről és kedvezményekről beszél a spanyol DTT piacon, melyek a Hispasat malmára hajtják a vizet. A SES szerint a Hispasat él ezekkel a kedvező lehetőségekkel, megteheti, köszönhetően a spanyol államnak és spanyol regionális vállalkozásoknak, akik a terület fejlesztésével foglalkoznak.

Az elsőszámú képi és hang eszközökkel foglalkozó cég Spanyolországban a la Albertis Telecom,  a Hispasat legnagyobb részvényese. Az Astra úgy érzi, a spanyol állam gátolja a többi vállalkozást, akik műholdas szolgáltatásokat nyújtanak, abban, hogy azokra a területekre eljussanak, ahol még nem terjedt el a digitális televíziózás.

A SES fenntartja, szabálytalanságok vannak a digitális fejlesztések finanszírozásában, és a Hispasat kormány általi támogatásában, megsemmisítve ezáltal a kormány technológiai függetlenségének kívánalmát.

A spanyol kormány tagadja a vádakat, egy turisztikai és kereskedelmi minisztériumi forrás szerint: „amit mi tettünk, az mindössze annyi, hogy pénzt adtunk a különböző területeknek, ahol a lakosok még analóg műsorokat néznek, hogy ők is élvezhessék a digitális technológiát, különösen azok, akik elzárt, elmaradt részeken élnek. De a különböző régiók azok, akik a szolgáltatókkal szerződést kötöttek, nem mi.”

Forrás: rapidtvnews.com, sat-zone.it

Fülöp Dorka

sat.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus