SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A németek is halasztanának

Dátum: 2009-05-08 11:00:18   |  
Az analóg műholdas műsorszórás lekapcsolása mégsem mehet végbe 2012 előtt az RBB produkciós igazgatója szerint. Ez sem a nézők, sem egyes kereskedelmi szolgáltatók érdekeit nem szolgálná.

A német közszolgálati TV-k analóg sugárzásának lekapcsolása és a digitális elindítása az Astra műholdakon nem következhet be 2012 előtt, vélekedik Nawid Goudarzi, az RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg) televízió produkciós igazgatója.

A Digital Fernsehen, digitális televíziós hírekre szakosodott német hírszolgálat szerint Goudarzi véleményének a Berlinben megrendezett "HDTV-Digitalisierung" konferencia alatt hangot is adott, oly formában, hogy bár az analóg adás megszüntetése végbemehetne 2010-ben, de a közszolgálati szolgáltatók inkább együtt szeretnék véghezvinni a folyamatot a kereskedelmi szolgáltatókkal.

Ma Németországban még mindig rengetegen nézik az analóg műholdas vételnek köszönhetően műsorokat, és egy 2010-es dátum semmi esetre sem szolgálná a nézők érdekeit – mondta Goudarzi.

Ettől függetlenül idén nyáron az ARD és a ZDF nagy kampányba kezd, hogy népszerűsítse a nagy felbontást. A következő CES (Consumer Electronics Show) fő témája is a HD lesz. Jelenleg a két csatornának még a teszt adásai vannak folyamatban, a rendes sugárzást 2010-ben a Téli Olimpia ideje alatt akarják elkezdeni.

12 millió HD vételre alkalmas készülék van a német otthonokban, és ez a szám várhatóan az év végére 17,5 millióra emelkedik.

Forrás: sat-zone.it, broadbandtvnews.com

sat.hu
 



Hozzászólások

comments powered by Disqus