SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Még mindig bizonytalan, hogy ki közvetít

Dátum: 2009-06-23 22:05:46   |  
Az NB I-es bajnoki találkozókat szívesen tűzné műsorára a július elsején induló DigiSport, a Digi Tv új csatornája.

Ülésezett a Magyar Hivatásos Labdarúgóliga (MHLL) pénteken, a tanácskozáson a profi klubok képviselői egyeztettek a televíziós közvetítésekről.  Digi Tv új csatornája számára három évre kívánja megvásárolni a jogokat, és nagyjából 2.5 milliárd forintot fizetne ezért a kluboknak.

Az összeget a Digi Tv tervei szerint az eredmények és a televíziós szereplések alapján osztanák szét az egyesületek között. Egyes számítások szerint a bajnokcsapat, amely még a nemzetközi szereplés elérése révén is gazdagodhatna, csaknem 250 millió forintot kereshetne évente, vagyis az ajánlat kecsegtető.

A testület szavazott a kérdésről, és támogatta, hogy a Digi Tv-vel kössenek szerződést az érintettek. A helyzet persze így sem egyszerű, ráadásul az idő egyre jobban sürgeti a klubokat. A bajnokság öt hét múlva, július 25-én kezdődik, vagyis addig mindenképpen dönteni kell. A szituációt azonban tovább bonyolítja két ügy.

Az egyik, hogy a Duna Tv-nek élő szerződése van, amelynek értelmében a pénteki találkozókat közvetítheti. Információink szerint ezt a megállapodást áprilisig bonthatta volna fel a szövetség, ám mivel nem tette meg, az egyezség mindenképpen érvényben marad.

A másik fontos kitétel, hogy a sporttelevíziónak, amely a Sport1-en és a Sport2-n is közvetített bajnokikat, opciós megállapodása van. Ennek értelmében ha a cég tartja a Digi Tv ajánlatát, a jövőben is a csatornáin maradnak a Soproni Liga mecscsei. Fontos, hogy ha eljut a sportcsatornához a konkurencia ajánlata, arra már abban az esetben sem licitálhat rá a Digi Tv, ha a jelenlegi jogtulajdonos tartja az árat. A Sport Tv-nek két hete van arra, hogy döntsön az ajánlattal kapcsolatban.

Az MLSZ elnöksége jövő csütörtökön foglalkozik majd a tévés üggyel, és ha mindent rendben talál a testület, akkor küldhetik el a tervezetet a Sport Tv-nek, amikor már csak négy hét lesz a rajtig. A gondolkodási idő letelte után pedig már csak nagyjából 14 napja lesz a jogtulajdonosnak, hogy felkészüljön a közvetítésekre. Vagyis már megint nem tüntethető fel minden mérkőzés pontos kezdési időpontja a csütörtöki NB I-s sorsolást követően, mivel csupán tippelni lehet arra, hogy melyik meccset tűzi műsorára a jogtulajdonos.

Az MHLL tanácskozásán vezetőket is választottak – elvégre valakinek alá kell majd írni a tévés szerződéseket –, és minden maradt a régiben, vagyis az elnök Tarsoly Csaba, a két alelnök pedig Sziky Gyula és Bíró Péter maradt.

Forrás: NSO.hu 



Hozzászólások

comments powered by Disqus