SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

HbbTV: azaz hibrid TV-t mindenkinek

Dátum: 2009-08-28 17:47:10   |  
Az európai televíziózás néhány vezetője úgy döntött, útjára indítja a “Hybrid Broadcast Broadband TV”-t , azaz “HbbTV”-t, mivel eddig nem kerestek elég sokat.

Ez utóbbit persze nem tették hozzá. A hibrid TV egy új, nagy, páneurópai kezdeményezés, össze kívánja hangolni a sugárzást a műsorral, azaz a hírek, információs és szórakoztató műsorok eljuttatását a végfelhasználóhoz, az ő igényei szerint, web-kapcsolaton keresztül. TV készülék és set-top-box továbbra is szükségeltetik. A vállalatokat átívelő konzorcium olyan neveket tartalmaz, mint Canal+, France Televisions, TF1, a német Rundfunktechnik kutatóintézete, vagy a szoftver-és médiamegoldásokat kínáló ANT és OPEN TV. A teljes lista a weblapon olvasható.
 
A HbbTV kitalálásának célja, hogy minél hatásosabban tudják kezelni az egyre gyorsabban szaporodó televíziós tartalmakat és igény szerint közvetíteni a végfelhasználóhoz. Az eljárás többek között olyan létező nemzetközi szabványokon és webes technológiákon alapul, mint az OIPF (Open IPTV Forum) vagy a DVB.
 
 
A HbbTV alkalmazásával a tévénézők a már ismertek mellett teljesen újfajta szolgáltatásokat érhetnek majd el, mind a műsor-, mind az internetszolgáltató részéről. Úgy, mint a VoD (video on demand), catch-up TV (a netes kapcsolat segítségével, a műsor leadását követő pl. hetedik naptól a 21-ik napig megnézhetik az elmulasztott, vagy ismételni óhajtott műsort), interaktív hirdetések, személyre szabható műsorkínálat, szavazás, játékok, és közösségi hálózatok létrehozása.
 
A hbbTV szolgáltatásait mind a kábel, mind a műholdas és a földi digitális adások nézői igényelhetik. Természetesen a nézőknek a HbbTV-jért pluszba fizetniük kell.
 
 
sat.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus