SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Megint a németek: debütál az MHEG-5

Dátum: 2009-09-06 22:16:50   |  
A TechniSat lesz az első cég, aki bevezeti Németországban az MHEG-5 technológián alapuló multimédiás szolgáltatásokat.

 

Minden digitális dekóder, és TV szett, amit a TechniSat gyárt, a jövőben fel lesz szerelve a „MultyText”-tel. Ezáltal közvetíteni tud majd a televíziós vagy rádiós programokat kísérő képi és szöveges információkat, ezek lehetnek például hírek, időjárás, pénzügyi adatok vagy sport eredmények. Néhány most is kapható set-top-box egy szoftverfrissítés után szintén képes lesz erre.
 
A TechniSat megnyerte partnerének a nemzeti időjárás-jelentőt, a Deutscher Wetterdienst-et, és az Egyesült Királyság-központú S&T-t, hogy az első szolgáltatás, amit be fog vezetni, egy teljes körű időjárás-jelentés legyen.
 
 
Az ingyenes szolgáltatás, ami a TV képernyőjén jelenik majd meg, áttekintést ad az akkori időjárási viszonyokról az egész országra nézve, és külön-külön régiónként is, 10 napos előrejelzéssel. A felhasználók egy kattintással a vihar-előrejelzéseket is megtekinthetik.
 
Az Egyesült Királyságban az MHEG-5 (Multimedia and Hypermedia Experts Group) szabványt már használják, a digitális földfelszíni Freeview, és a műholdas Freesat csomag esetében.
 
Forrás: rapidtvnews.com
 
sat.hu

 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus