SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

DVB-T 3D: Koreában lehetséges

Dátum: 2009-12-01 10:02:07   |  
Már 2010-re ígéri a koreai kormány az elindulását, fizetős földi digitális platformon már két héten belül indul egy kísérleti jellegű adás.

 

 
A telekommunikációért felelős koreai kormányzati szerv bejelentette, hogy egy fontos programot indít útjára, mellyel támogatja saját gyáraikat a 3D vételére alkalmas készülékek fejlesztésében. Elsősorban a Samsungról és LG-ről van szó, akik a 2010-es las vegasi CES elektronikai kiállításig elő is rukkolnak 3D-s televízióikkal. Az LG úgy gondolja, 2012-ig több mint 30 millió „3D Ready” készüléket fog tudni eladni. A 3D-s programokhoz való hozzáférés természetesen meghatározott adókra vonatkozik majd, a kormány 2010-re tervezi az első földi digitális 3D Full HD-s adások sugárzásának elindítását.
 


Ezzel világszintű elsőséget szerezhet magának Korea, ugyanis még egy ország sem indított ilyet. Ez idáig a 3D Full HD-s adások csak a műholdas platformon indultak el, Nagy-Britanniában és Japánban. A CD HelloVision, a koreai előfizetéses földi digitális szolgáltató két héten belül ígéri első 3D-s csomagjának indítását, melyben mesék szerepelnek, és mintegy 300 családot érint majd. Azonban a háromdimenziós vételhez új dekóderekre lesz szükség, és még nem tisztázták pontosan ezek technikai paramétereit, sem a szolgáltatás árát. Ezzel egy időben az SK Telecom, az legfontosabb koreai mobil szolgáltató piacra dobja a 3D kompatibilis telefonkészülékeit, és mindehhez tartalmat is biztosít.

Forrás: avmagazine.it
 
sat.hu
 
Kapcsolódó cikkek:

 

A BBC visszavett HD adása minőségéből
Elérkezett a 3D ideje
A 3D egy rémálom lesz
 



Hozzászólások

comments powered by Disqus