SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Viasat az RTL és a tv2 nyomában

Dátum: 2003-10-13 11:19:07   |  
Szerző: postatib
Országos lefedettségre és a vezető kereskedelmi csatornákhoz való felzárkózásra készül a Viasat - olvasható a Napi Gazdaság Kocsis Attilával, a Viasat vezérigazgatójával készített riportjában
A Viasat most
Az Index információi szerint a Viasat3 jelenleg 2-3 százalékos közönségarányt tudhat magáénak a teljes napot tekintve; viszont ezen belül igen magas a fiatal nézők aránya. A csatorna legsikeresebb műsorai közt az X-Akták, a Rém rendes család, a Star Trek, illetve a Bajnokok Ligája-meccsek szerepelnek. A fociközvetítések nézettsége 200 000 körül mozog.
A csatorna most már nem alternatív szórakoztatást szeretne kínálni, hanem "általános" mûsor kialakítására törekszik. Ennek a tervnek része például az, hogy a kábeltévé idén megszerezte a BL-meccsek közvetítési jogát, illetve hogy tárgyal Hajós Andrással, a tv2-tõl nemrég távozott mûsorvezetõvel.

A Viasat3 stratégiai célja, hogy országosan fogható legyen, majd felzárkózzon az RTL Klub és a tv2 mellé.

A vállalat novemberben új tematikus csatornát is indít. A Viasat Explorer nevű adó a Spektrummal, a Discoveryvel és a National Geographickel veszi fel a versenyt. Később még néhány specializált adó is kerülhet a Viasat portfóliójába.

Kocsis Attila ismertette legutóbbi felmérésük eredményét, amelyben a megkérdezettek többsége pozitívan vagy semlegesen nyilatkozott a Viasat3-ról. A vezérigazgató pozitívnak tartja, hogy az adó elutasítottsága igen csekély.

Amennyiben a Viasat3 országos csatorna lesz, további kötelezettségeknek kell megfelelnie. Ilyen például a rendkívül drága napi hírműsorok biztosítása. Kocsis Attila úgy nyilatkozott, körülbelül 2005-re lesz üzemi szinten nyereséges a csatorna, s akkor ez már nem okoz majd problémát.