SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Megvalósult a SAT-IP technológia

Dátum: 2012-04-27 15:01:00   |  
A SES számos piacvezető nagyvállalattal együttműködve bejelentette a SAT-IP technológia bevezetését, amely, ahogy a neve is mutatja, egy IP-alapú műholdas vételi protokoll.

A SAT-IP technológia demodulálja és átalakítja a műholdas jeleket IP jelekké, hogy otthon bármilyen internetképes készülék szétoszthassa azokat. A SAT-IP kommunikációs protokoll az otthoni műholdas vétel új szabványaként jött létre. A SES SAT-IP multiswitchek segítségével mutatta be az ipar több mint 200 képviselőjének, hogyan működik élőben a műholdas programok továbbítása számos IP-alapú infrastruktúra esetében (CAT5 Ethernet, Power Line, műanyag optikai kábel és Wi-Fi), egy kétnapos konferencia keretein belül.
 
SAT-IP környezetben az olyan internethez csatlakoztatható eszközök, mint a tábla PC-k, számítógépek, okostelefonok, játékkonzolok vagy média-lejátszók képesek lesznek különféle műholdas programok vételére. A SAT-IP hivatalos szabvány lesz, amely minden gyártó előtt nyitva áll, lehetővé téve, hogy saját eszközöket fejlesszen ki. A jelenlegi prototípusok nyolc különböző csatorna nyolc különböző eszközön történő vételét teszik lehetővé otthonunkban.
 
Az első SAT-IP alapú termékek megjelenését még erre az évre tervezik.

Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus