SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

8K-tévék gyártására készül a Foxconn

Dátum: 2017-01-06 09:55:14   |  hír
Szerző: doga
A gyártó már most felkészül a 8K-televíziók sorozatgyártására. A 2020-as tokiói olimpia lesz majd a vízválasztó.

Terry Gou, a Foxconn (Hon Hai Precision Industry) alapítója és vezérigazgatója bejelentette, hogy a konszern egy új tévégyártó üzemet hoz létre Kínában 61 milliárd jüanért (8,8 milliárd dollárért) - erről tudósított a The Wall Street Journal és a Reuters. A menedzser egyébként kifejezetten dicsérte a kínai gyártási körülményeket.

A befektetés a Sakai Display Products nevű cégen keresztül valósul meg, amelyben Terry Gou többségi, míg a Sharp kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik. Az üzletemberre jellemző, hogy a kockázatosabb befektetésekhez a személyes portfólióját használja fel, ezzel ugyanis megnyugtathatja a Foxconn részvényeseit, akiknek így nem kell a saját pénzük miatt aggódniuk. A 8K-szabvány a tervek alapján a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra lesz kiforrott, az első kompatibilis televíziók 2018-ban jelenhetnek meg. Az új kantoni gyárban a termelés 2019-ben kezdődhet el és ott gyártják majd az úgynevezett Gen-10.5 generációt. A Generation (GEN) az optikai üvegeket és más anyagokat jelöli.

Kína legnagyobb LCD-panelgyártója a BOE Technology tavaly decemberben kezdte el építeni Hefejben a saját Gen-10,5 üzemét. Az első panel várhatóan 2018 elején készülhet el. 2016 májusában pedig a Shenzhen China Optoelectronics Technology Co. jelentette be, hogy Sencsenben 50 milliárd jüanból építi fel az LCD-gyárát. Az már tavaly augusztusban kiderült, hogy 8K-tévészövetséget tervez a Sony és a Panasonic.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Foxconn 8K 

Hozzászólások

comments powered by Disqus