SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A BBC márkát épít és közönséget bővít

Dátum: 2013-10-24 19:19:24   |  érdekes
Szerző: dorka
A BBC új jövőképét megalapozó tervének lényege, hogy a vállalat több forrást fektet a tartalomkészítésbe, biztosítva a BBC Worldwide prémium műsorellátottságát...

...három új fogyasztói márkanevet vezet be, továbbá kiemelten a digitális innovációra összpontosítva többféle piaci csatornán keresztül több fogyasztóhoz jut el.

A BBC Worldwide vezérigazgatója, Tim Davie bemutatta a BBC világméretű márkaépítésről, közönségbővítésről és kereskedelmi megtérülésről szóló új jövőképét.

A terv lényege, hogy a vállalat több forrást fektet a tartalomkészítésbe, biztosítva a BBC Worldwide prémium műsorellátottságát; három új fogyasztói márkanevet vezet be, továbbá kiemelten a digitális innovációra összpontosítva többféle piaci csatornán keresztül több fogyasztóhoz jut el.

Tim Davie a következőt nyilatkozta: „A BBC Worldwide eddig is szép eredményeket ért el a brit műsorok világméretű terjesztésében, a nemzetközi közönség, a tv-díjfizetők és a szakmai körök megelégedésére. A gyors piaci változások azonban ritmusváltást indokolnak. Konkrétan: több pénzt fektetünk a sikerünket megalapozó, csak ránk jellemző tartalom gyártásába, és világszerte maradéktalanul hasznosítjuk a BBC-márkában rejlő lehetőségeket.”

A műsortartalom erősítése mellett a BBC Worldwide három új műfajjal tervezi bővíteni világszerte kedvelt csatornahálózatát, illetve szolgáltatási körét. Az új márkákat részben új csatornák formájában, részben pedig új, illetve átalakított, digitális szolgáltatások keretében vezeti be. A bevezetésre 2014-től folyamatosan, országfüggő ütemezésben kerül majd sor. Davie megerősítette, hogy az elképzelések szerint a BBC Earth lesz a vállalat prémium dokumentumcsatornája, a földtörténettől kezdve az embert körülvevő világon és a világűrön át a tudományokig terjedő műsorválasztékkal. A vállalat másik újdonsága a prémium dráma kategória központjának szánt, színvonalas brit premierműsorokat sugárzó BBC First lesz. A BBC First jövő augusztusban debütál Ausztráliában, a Foxtel platformon. Néhány hónapon belül még egy új, férfiaknak szánt csatorna bejelentése várható, amely a BBC legnemesebb, szókimondó talkshow hagyományait folytató műsorválasztékkal új etalonná válhat.

A következő három évben átalakul a BBC.com, a BBC honlapjának nemzetközi változata, hogy a BBC elérhesse nemrég bejelentett célját, miszerint világméretekben duplájára, heti 250 millióról 500 millióra kívánja növelni látogatóinak számát.



Címkék: BBC megújulás csatorna 

Hozzászólások

comments powered by Disqus