SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A fejlődő országok miatt nő a műholdas piac

Dátum: 2014-12-10 09:00:00   |  érdekes
Szerző: dorka
A globális műholdas, előfizetéses televíziós iparág erős növekedésen ment át az elmúlt öt évben, a kiélezett piaci verseny uralta környezet ellenére is, ahol az IPTV, a digitális internetes szolgáltatások és az internetkapcsolatos szórakoztatás nagy térnyerést hajtott végre.

A műholdas szolgáltatásokra előfizetők száma elérte a 196 millió otthont 2013-ban, míg a bevétel a 97 milliárd dollárt. Az iparág legfontosabb mutatói folyamatosan javultak, de így is volt egy kis visszaesés, amely a már fejlett piacokon volt tetten érhető, a dinamizmus hiányából fakadóan. Mára a fejlődő piacok adják globálisan a műholdas előfizetők 60%-át, és ők eredményezték az előfizetői szám növekedésének pedig csaknem a 100%-át.

Az elmúlt években a fejlődő piacok voltak a legaktívabbak új platformok elindításában, az előfizetői szám növelésében, a bevételek növelésében és a televíziós csatornák számának bővítésében. Csökkentették a különbséget a fejlett országokhoz képest a plusz szolgáltatások terén is. „Az elmúlt három évben indult műholdas platformok csaknem 95%-a fejlődő piacon található.” – nyilatkozta Dimitri Buchs elemző. 



Hozzászólások

comments powered by Disqus