SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Google megszorongathatja az előfizetéses TV-szolgáltatókat

Dátum: 2013-07-18 21:38:18   |  érdekes
Pusztán on demand megoldások helyett hagyományos TV-t indítana a Google, interneten keresztül, a szolgáltatók beleszólása nélkül.

A Wall Street Journal folyamatosan közli a legújabb információkat a Google TV-szolgáltatásának aktuális állásáról és terveiről, most pedig tudni véli, hogy a Google megkereste a médiacégeket, hogy egy általa elképzelt szolgáltatáshoz megvásárolja műsoraik licencét.
 
Körülbelül két évvel ezelőtt már felröppentek ilyen hírek a Google-ről, amely akkor is megkereste a nagy médiacégeket, és nem jutott semmire. Azóta azonban változott a piac, új cégek jelentek meg, és pl. az Intel és a Sony is hasonló terveken dolgozik, az előfizetéses TV-szolgáltatók pedig országos sugárzási jogokat kérnek a szórakoztató cégektől.
 
Az elmúlt években a Google jelentős fejlődést ért el a TV fejlesztések és online videós tartalmak terén. Eredeti programok gyártásába kezdett a You Tube számára, ebbe egy kábelszolgáltatás elindítása is benne foglaltatott a Google Fiber Networkön, és kifejlesztette a Google TV szoftvert a kábel TV-s set-top boxok számára.
 
Ha Google elindítja a tervezett OTT szolgáltatást, akkor közvetlenül versenyzik majd a hagyományos előfizetéses kábel TV-s platformokkal, amelyek pedig olyan online videókölcsönzők nyomása alatt állnak, mint a Netlix, Hulu és az Amazon.
 
Az OTT olyan szélessávú video- és audioszolgáltatást jelent, amely a megszokott hagyományos TV-szolgáltatásokon felül kínál extrákat, on-demand filmeket. A műsorok a műsorszolgáltatótól közvetlen érkeznek a nézőhöz, és az internetszolgáltató a tartalomra semmilyen ráhatással sincs. Az internetszolgáltató csak a tartalomtovábbításért felel, a tartalomhoz nincs köze.



Címkék: YouTube Google csatorna online 

Hozzászólások

comments powered by Disqus