SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Hibrid TV lesz a nyerő?

Dátum: 2013-12-14 21:13:27   |  érdekes
Szerző: dorka
Már hazánkban is tesztelik, és úgy tűnik, a hibrid TV kulcsszerepet játszik majd a 21. század televíziózásában. Ezt állítja egy új tanulmány, amelyet az Idate, az Eutelsat és az Orange Group jegyez.

A tanulmány szerint a hibrid TV már realitás, és több tucat tévészolgáltató indított már hibrid szolgáltatásokat a nemzetközi piacon. Emellett tévécsatornák is használnak hibrid TV-s megoldásokat, hogy összekössék a lineáris és on demand tévét. A telekommunikációs szolgáltatók bővítik lineáris televíziós szolgáltatásaik elérhetőségét a hibrid tévés megoldásokon keresztül, a közép-kelet-európai gyártók kihasználják pedig a hibrid szélessávú műsorszórásban rejlő megoldásokat következő generációs eszközeik esetében.

Hazánkban Mindig TV Plusz néven az Antenna Hungária a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatán indított 2013. október 15-től féléves ingyenes hibrid televíziós (HbbTV) tesztsugárzást.

A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) a digitális földfelszíni televíziós hálózaton kialakított interaktív szolgáltatásokra vonatkozó nemzetközi szabvány, mely lehetővé teszi, hogy a DVB-T (földfelszíni) vétellel és internet csatlakozással is rendelkező televíziókészülékeken a lineáris televízió- és rádióprogramok mellett internet hálózaton eljuttatott, különböző multimédiás tartalmakkal is kiegészüljön a MinDig TV szolgáltatás. A HbbTV technológia Európa jónéhány országában (pl. Németország, Franciaország, Hollandia, Svájc) már bizonyított és számos népszerű kereskedelmi szolgáltatás működik.

MinDig TV Plusz néven indított ingyenesen elérhető kísérlete során a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat kibővíti új, igény szerint, ún. streamelt élő adásokkal, mint például a Fix TV, az MTVA és a Swiss Radio egyes rádiócsatornáival.Hozzászólások

comments powered by Disqus