SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A set-top-boxok nem halnak ki

Dátum: 2016-01-05 11:35:29   |  érdekes
Szerző: doga
Legalábbis ezt jósolja Dr. Hans-Ullrich Wenge, a németországi Kabel Deutschland egykori vezérigazgatója.

A multifunkcionális integrált vevőkkel felszerelt okostévék elterjedésével arra lehetett számítani, hogy hamarosan végleg eltűnnek a nappalikból a kiegészítő jelfeldolgozó dobozok, az úgynevezett set-top-boxok. Ezek az eszközök már nevükben is a régi, képcsöves televíziók világát hordozzák, hiszen a vaskos készülékek tetejére lehetett őket ideálisan elhelyezni.

A mai digitális set-top-boxok tudása azonban jócskán meghaladja egykori elődjeik szolgáltatásainak színvonalát, ráadásul számos szolgáltató saját eszközein keresztül biztosítja ma is televíziós és rádiós műsorkínálatát. Az újabb és újabb digitális szabványok megjelenésére is rugalmasabban tudnak reagálni ezek a kiegészítők – jó példa erre a DVB-T2-es rendszer UHD felbontást is továbbítani képes H.265 (HEVC) videotömörítési eljárása, amelyre még a legújabb generációs 4K-s televíziók közül is csak elvétve képes néhány modell.

Akinek a halálhírét keltik, tovább él – tartja a közmondás, és Hans-Ullrich Wenge szerint igaz ez a jó öreg set-top-boxra is. „Feltűnő, hogy az okostévék elterjedésével sem csökkent számottevően a set-top-boxok száma a német háztartásokban”, mondja a szakember. Sőt, az egyre népszerűbb internetes videomegosztók és interaktív felületek integrálásával ezek a készülékek még sokáig jó szolgálatot tehetnek felhasználóiknak.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Set-top-box UHD 4K 

Hozzászólások

comments powered by Disqus