SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Sharp is bajban van

Dátum: 2012-10-01 21:27:09   |  hír
Nagy mértékű elbocsátást, és vagyona jelentős részének eladását tervezi a Sharp, hogy ismét nyereségessé tegye a vállalatot, ha hihetünk a múlt héten szárnyra kapott híreknek.

Japán hírek szerint 10,996-an a teljes cég 57,170 dolgozójából elveszítik a munkájukat 2014 márciusáig. Ez a teljes nemzetközi munkaerő 20%-át jelenti. A cég emellett a juttatásokat is felére csökkenti, és a a megmaradó dolgozók fizetéséhez is hozzányúl.

A Kyodo News szerint a cégvagyon egy részének eladásába beletartoznak a Sharp részvényei is a Toshibában, valamint néhány nemzetközi gyára, ami 2,31 milliárd dolláros bevételt eredményezhet készpénzben.

A Sharp sürgősségi bizottsága, élén a Sharp elnökével, Takashi Okudával, október elsején ült össze, és hogy átbeszélje a terveket. A célok között szerepel állítólag, hogy már 2013-ban pozitív számokat hozzon a vállalat. Emellett tervbe van véve, hogy az LCD televíziós üzlet erősítését helyezik majd előtérbe a jövőben, nagyobb hangsúlyt fektetve a jelenleginél a kisebb képernyőkre és mobilkijelzőkre. A hírek szerint más ágazatok, mint pl. az otthoni vagy irodai eszközök ágazata, egyetlen vállalattá tömörül majd, az átalakítások részeként.

Forrás: techradar.com



Címkék: Sharp LCD TV 

Ezt olvasta már?

8K-s műholdvevő a Sharptól

Hozzászólások

comments powered by Disqus