SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

8K-s műholdvevő a Sharptól

Dátum: 2016-10-05 10:16:44   |  érdekes
Szerző: doga
A világ első 8K felbontású műholdvevőjének bevezetése már a 2020-as olimpiai játékok közvetítéseire tekint előre.

Míg Európában épphogy megjelentek az első 4K felbontású műholdas programok, addig Japán már a következő nagy dobásra készül: a 2020-as tokiói nyári olimpiai közvetítéseket 8K-s felbontásban is elérhetővé kívánják tenni. Az ehhez szükséges vevőkészülékek első példányát a napokban mutatta be a Sharp, mégpedig a 2016-os Ceatec Elektronikai Vásáron, Japán legnagyobb szórakoztatóelektronikai rendezvényén, Chibában.

A Super-Hi-Vision fantázianevű formátum megjelenítésére képes eszköz hivatott kihúzni a gödörből a pénzügyi gondokkal küzdő vállalatot – az első elismerést pedig már be is zsebelhették a Sharp mérnökei, mégpedig közvetlenül a japán kommunikációs minisztérium részéről.

A 8K-s felbontást támogató műholdvevőjével a japán elektronikai konszern ugyanis elsők között tette le voksát a japán kormány ambiciózus műszaki tervei mellett, amelyek célja a 2020-as olimpia 8K-s televíziós közvetítésének megvalósítása. A minden eddiginél nagyobb felbontású kísérleti földfelszíni műsorsugárzás már augusztusban elindult Japánban, a Sharp legújabb készüléke pedig immár a műholdas 8K-s szabvány vételére is alkalmas. Egyelőre azonban még elég méretes készülékről van szó, de a vállalat ígérete szerint a 8K-s szabvány üzemszerű bevezetésére a maihoz hasonló, kompakt méretű vevőegységeket fognak piacra dobni, illetve a lapos televíziók áramköreibe is integrálni lehet majd az egységet.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Sharp 8K 

Hozzászólások

comments powered by Disqus