SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

IFA 2016: A Sharp új képernyő-technológiája

Dátum: 2016-08-24 16:29:26   |  nagyvilág
Szerző: doga
IGZO – ez a négy betű jelzi a Sharp legújabb képernyő-technológiáját, amelyet a vállalat az idei berlini IFA-kiállításon mutat be.

Hosszú éveken át tartó mélyrepülés után ismét forradalmi újítással rukkol elő az immár a Foxconn tulajdonában működő Sharp. Az idei berlini Nemzetközi Rádió- és Televízió-technológiai Kiállításon (IFA) találkozhat a szakma és a nagyközönség először az úgynevezett IGZO-technológiával. Az új eljárás lényege, hogy az LCD-kijelzőkben eddig alkalmazott amorf szilícium helyett indium, gallium és cinkoxid keverékéből (IGZO) előállított anyagot használnak, aminek köszönhetően az új tranzisztorok jóval kevesebb helyet foglalnak el az adott képernyőfelületen, és akár 8K megjelenítésre is alkalmas felbontást képesek biztosítani. Ráadásul az új képernyő alkotóelemei 20%-kal több fényt tudnak átengedni, ami még világosabb képi megjelenítést eredményez. Minderről Sascha Lange, a Sharp menedzsere tájékoztatta a dpa német hírügynökséget.

Mivel az új eljárással készülő tranzisztorok a képernyő széleiről a hátsó részeire kerülnek, lehetőség nyílik a teljesen keretnélküli képernyők gyártására. A technológia az egyik japán egyetem fejlesztése, a Sharp elsőként vette meg a licencjogokat, hogy a széles felhasználói piac számára is elérhető áron tudja kínálni legújabb televízióit.

A japán Sharp elektronikai konszern egykor az LCD-televíziók legambiciózusabb fejlesztői közé tartozott, sok éven át piacvezető volt ezen a területen. Az egyre erősödő dél-koreai és kínai konkurencia miatt azonban veszteségessé vált, s végül idén a Foxconn vásárolta fel. A cég európai részlegeit 2015-ben vette át a Universal Media Corporation (UMC).

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Sharp LCD 

Ezt olvasta már?

8K-s műholdvevő a Sharptól

Hozzászólások

comments powered by Disqus