SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A TV társaságok reagálása a koronavírus járványra

Dátum: 2020-03-22 06:40:33   |  nagyvilág
Szerző: postatib
A TV-ipar Közép- és Kelet-Európában pozitívan és sok esetben ötletesen reagál a koronavírus járványra.

Például Szlovákiában a hét elején láthattunk egy új tematikus csatorna indítását, amely kizárólag a nyilvánosság tájékoztatására szolgál a COVID-19-ről. Naponta 24 órán át, a Corona Virus Info TV-t az Antik Telecom üzemelteti, és folyamatosan frissíti.

tvnezes
Eközben a szomszédos Cseh Köztársaságban a Ceska Televize (CT) közszolgálati műsorszolgáltató bejelentette, hogy március 23-án új csatorna indítását tervezi, amely kifejezetten az idős nézők számára szól, akik a válság egyik legsebezhetőbb csoportja. 9.30-tól 17.55-ig sugárzott módon három tartalomrészt kínál - gyakorlati tanácsokat, híreket és klasszikus TV-programokat -, és elsősorban földfelszíni terjesztéssel, a DVB-T2-en keresztül, bár kábel és műholdas csatornákon keresztül is továbbítani fogják.

Másutt, a térség számos szolgáltatója a tartalom legalább egy részét szélesebb közönség számára is elérhetővé teszi. Például Oroszországban a vezető fizetõ televíziós szolgáltató, a Tricolor a hét elején bejelentette, hogy az országban bevezetett koronavírus-karantén alatt a fõ csatornás és filmcsomagjait ingyenesen kínálja minden ember számára, akik nem az ügyfelei. Lengyelországban a DTH platform, a Platforma Canal+ az előfizetői számára - függetlenül a megrendelt csomagjaiktól - március végéig ingyenes hozzáférést biztosít a legnagyobb csomagjához és a Kino Swiat filmkönyvtárához.

Lengyelországban a március 20-án indították egy új üzleti csatorna (Biznes24) teszt adását, amit ingyenesen bocsátanak rendelkezésre minden kábelszolgáltató számára a koronavírus-válság ideje alatt.

Nyilvánvaló, hogy ez példátlan időszak, sok országban elszigetelődik a lakosság. Nagyon nagy igény van az audiovizuális tartalom iránt, annyira, hogy a Netflix azt is tervezte, hogy április végéig 25% -kal csökkenti Európában folyó streaming szolgáltatásának videominőségét az internetszolgáltatók terhelésének enyhítése érdekében.

Amint a koronavírus-válságnak vége van, Közép- és Kelet-Európában, sőt a világ többi részén, valószínűleg a TV-ipar sem ugyanaz lesz mint azt megelőzően volt.

Chris Dziadul - Broadbandtvnews.com



Címkék: covid-19 koronavírus 

Ezt olvasta már?

ohjgkei

Hozzászólások

comments powered by Disqus