SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

CES 2019: 8K Association hivatalosan is megalakult

Dátum: 2019-02-15 15:52:40   |  nagyvilág
Szerző: oliver_m
A kijelzőtechnológiai márkák egy csoportja megalapította a 8K Associationt (8KA) aláírva egy egyetértési megállapodást (MOU), hogy egy nonprofit szervezetet hozzon létre közös jövőképük és küldetésük előmozdítása érdekében.

A kijelzőtechnológiai márkák egy csoportja megalapította a 8K Associationt (8KA) aláírva egy egyetértési megállapodást (MOU), hogy egy nonprofit szervezetet hozzon létre közös jövőképük és küldetésük előmozdítása érdekében.

A 8KA alapító vállalatai közé tartozik a panelszállító, AU Optronics (AUO), valamint a Hisense, a Panasonic, a Samsung Electronics és a TCL Electronics fogyasztói elektronikai óriások. A panelszolgáltató, Samsung Display csatlakozása is folyamatban van a 8KA-hoz.

A szervezet célja: 8K TV és 8K-s tartalmak reklámozása a fogyasztók és szakemberek számára; a fogyasztók és a szakemberek oktatásának segítése a 8K ökoszisztémájáról; natív 8K-s tartalom biztosítása a tagoknak; a szolgáltatók (különösen az OTT) 8K-s kínálatainak fejlesztése; a kommunikáció elősegítése a 8K-s ökoszisztémában a kereskedelmi forgalomba hozatal érdekében; 8K-s bemeneti jelekre vonatkozó kezdeti műszaki követelmények kidolgozása; és kezdeti 8K TV kategóriák és a minimális képminőségi specifikációk megállapítása.

A szervezet a 8K teljes értékláncának fejlesztésén fog dolgozni, kezdetben a 8K-s televíziók korai kereskedelmi forgalomba hozatalának és bevezetésének támogatására fókuszálva.

„A 8K Association nemcsak a 8K technológia hatékony bevezetését fogja biztosítani, hanem előre hozza a 8K korszak kezdetét is” - mondta Hyogun Lee, ügyvezető alelönk, Visual Display Business, Samsung Electronics. „A Samsung az ökoszisztéma-fejlesztés korai szakaszainak vezetőjeként tovább erősíti globális vezető szerepét a 8K-s piacon.”

"A 8KA segít felgyorsítani a 8K-s ökoszisztéma fejlődését és a 8K-s termékek népszerűsítését" - tette hozzá Weidong Liu, a Hisense Electronics vezető tudósa. Hisense bevezeti a piacra a 8K-s ULED termékeket, amely kiváló képminőséget és kivételes vizuális élményt biztosít a felhasználók számára.

 

forrás: rapidtvnews.com



Címkék: CES 2019 8K 

Hozzászólások

comments powered by Disqus