SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Toshiba nem szállít több tévét Európának

Dátum: 2015-07-01 23:08:27   |  hír
Szerző: doga
Miután a Toshiba már márciusban leállította az amerikai piacra szánt televízióinak gyártását és forgalmazását, most Európából is kivonul a japán világcég.

A megbízható és minőségi termékeiről méltán világhírű japán Toshiba megszünteti az európai piacra gyártott szórakoztató-elektronikai termékei, köztük televíziói gyártását és forgalmazását. A jövőben a népszerű márka nevét már csak licenctermékeken fogjuk viszontlátni. Ezzel a lépéssel a vállalat folytatja az év elején megkezdett szerkezetátalakítását, amelynek keretében már beszüntette televízióinak forgalmazását az amerikai piacon. Európában a Toshiba márkajogai július elsejétől kezdve a tajvani Compal Electronics nevű vállalatot illetik meg, ugyanez a cég jogosult immár Amerikában is Toshiba márkanevű termékek forgalmazására.

A két cég közti szerződés értelmében július elsejétől tehát az európai piacon is a Compal Electronics fogja forgalmazni a Toshiba televíziókat és Bluray-lejátszókat. Az új Toshiba márkanévvel ellátott televíziók a jövőben már csak licencáruként lesznek elérhetők.

Keizo Maedo, a Toshiba vezérigazgató-helyettese takarékossági indokokkal magyarázta a piaci kivonulást, és sajtótájékoztatóján közölte, hogy a vállalat a jövőben kizárólag Japánban fog gyártani és forgalmazni televíziókat. Ugyanakkor továbbra is világszerte elérhetőek maradnak a Toshiba számítógépes szegmensben gyártott termékei, azaz laptopjai, táblagépei és hangszórói. Ezeket a készülékeket a jövőben is eredeti Toshiba minőségben kaphatják meg a vásárlók.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.deCímkék: Toshiba LCD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus