SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

ARD és ZDF: Foci VB a tematikus csatornákon is

Dátum: 2014-04-04 11:48:17   |  hír
Szerző: doga
Az idei brazíliai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseiről a két közszolgálati német csatorna, az ARD és a ZDF felváltva fog közvetíteni, ráadásul nem csupán két fő-, hanem tematikus csatornáin is.

A téli olimpiai közvetítésektől eltérően az ARD és a ZDF a nyári foci vébéről a tematikus csatornáin is láthatóvá teszi az összes mérkőzést. Az internetes közvetítések mellett tehát párhuzamosan lesznek láthatók a mérkőzések a két főcsatornán, valamint az Einsfestival és a ZDFinfo tematikus csatornákon – nagyfelbontású HD minőségben, egész Európában, így hazánkban is ingyenesen. A közvetítéseken a két csatorna a már megszokott módon osztozik: míg a ZDF fogja adni a nyitómérkőzést, addig az ARD-n lesz látható a döntő. A német csapat meccseit a két csatorna igazságosan fogja elosztani egymás közt.

A labdarúgó-világbajnokságok német televíziós közvetítéseinek történetében most először fog előfordulni, hogy kizárólag a közszolgálati adókon lesznek láthatók a mérkőzések – 2006-ban és 2010-ben például az RTL és a Sky (Premiere) is közvetített a sporteseményről, utóbbi előfizetéses rendszerben. A digitális televíziózás térhódításával viszont mostanra már lehetővé vált, hogy a közszolgálati adók tematikus társcsatornáinak kapacitásait kihasználva ingyen és nagyfelbontásban sugározhassák a német televíziók a meccseket. A vételhez az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójába állított parabolaantenna, valamint DVB-S2 rendszerű műholdvevő szükséges, amelyek széles választéka a sat.hu webáruházában is megtalálható.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.deCímkék: ARD ZDF Labdarúgó-VB 

Hozzászólások

comments powered by Disqus