SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az Astra 1N megkezdi működését a keleti 19,2 fokról

Dátum: 2014-03-04 12:40:01   |  hír
Szerző: doga
Március 5-én, szerdán kezdi meg működését a keleti 19,2 fokos pozícióból sugárzó Astra 1N jelű műhold. Az Európa legnagyobb részén mindössze 60 cm-es tükörrel fogható műhold a hazánkban is szabadon nézhető német ARD, ZDF és jónéhány kereskedelmi adó vételét teszi még biztosabbá – zord időjárási körülmények között is.

A Németország számára legfontosabb műholdpozíciót jelentő keleti 19,2 fokon az utóbbi évek legjelentősebb változása lesz e hét szerdáján. Ekkor fogja megkezdeni ugyanis működését az Astra 1N jelű műhold, amelyet még február elején a keleti 28,2 fokon váltott le az Astra 2E, hogy március 5-én a 19,2 fokra érkezve felváltsa az eddig itt működő Astra 2C jelű holdat.

A lépés következtében a teljes, eddig a 2C által lefedett frekvenciaspektrum átkerül az  1N-re, még biztosabb vételt eredményezve a lefedett terület szélein is. Az érintett televízióadók között megtalálható az MDR HD, a HR HD, az RBB HD, a Tagesschau HD, az Einsplus HD és az Einsfestival HD, tehát az első számú német közszolgálati televízió legújabb nagyfelbontású programjai, amelyeket hazánkban is ingyen lehet fogni. Az új műholdról fognak ezentúl sugározni a  második német közszolgálati televízió, a ZDF szintén szabadon fogható SD-csatornái, valamint számos, előfizetéses rendszerű Sky-csatorna.

Az új műholdról sugárzott adók vétele elsősorban a Balkánon, Moldovában, Romániában, Bulgáriában, Macedóniában, Görögországban és Nyugat-Törökországban fog jelentősen javulni, hazánkban elsősorban a mostohább időjárási körülmények, erős havazás vagy vihar idején fognak stabilabb vételt tapasztalni a műholdvevővel rendelkező tévénézők.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de

 

 



Címkék: Astra ARD ZDF 

Hozzászólások

comments powered by Disqus