SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az FTA csatornák az előfizetéses piacon tudnak növekedni

Dátum: 2015-05-11 17:56:16   |  érdekes
Szerző: dorka
Az európai szabadon fogható csatornák finomhangolják a digitális csatornáikat, hogy megtarthassák a nézőiket a digitális környezetben is.

Az Enders Analysis elemzőcég szerint a műsorszolgáltatók gyengülő tendenciát tapasztalnak a reklámozási kedv terén, esést a fiatalabbak körében a televíziónézés tekintetében, és megnövekedett versenyhelyzetet az előfizetéses TV-platformok és nemzetközi szolgáltatóknak hála. A megoldást a HD szélesebb körben történő terjesztése és az ehhez köthető szolgáltatások nyújthatják.

Az Enders azt tanácsolta az iparági szereplőknek, hogy erősítsék a nézőkben annak a tudatot, hogy milyen nagy minőségbeli különbség van egy PC-n vagy televíziószetten történő szórakozás között.

Az ITV (angol kereskedelmi tévé) mutatta a legnagyobb fejlődést profitabilitásban, a globális stratégiájának hála. Elindította az ITV Encore-t, mint egy mini előfizetéses csatornát, kizárólag a Sky platformon.

Az RTL és ProSiebenSat.1 kicsit profitálhatnak az olyan kezdeményezésekből, mint a HD+, de az előállítás és az előfizetéses-TV kezdeményezéseik még nem kifizetődők.

Az olasz Mediasetnek nyerhetne a reklámpiac stabilizálódásán, de az elemző szerint ez nagy pay-TV veszteségekkel járhat. 



Hozzászólások

comments powered by Disqus