SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az illegális filmletöltés marketing költség lett?

Dátum: 2013-03-05 00:02:59   |  érdekes
Az HBO munkatársa szerint az illegális filmletöltésnek előnyei is vannak egy adott tartalom számára, részét képezi egy prémium tartalom körül kialakuló \"kulturális őrületnek\".

 

Mindannyian ismerünk valakit, aki él az illegális filmletöltés lehetőségével. A médiatartalmak illegális letöltése modern bűncselekmény, amelyre bárhol bárkinek lehetőség van, ahol van internet, korra és nemre való tekintet nélkül.
 
 
2012-ben a Trónok harca volt a legtöbbször letöltött TV-show, hozzávetőlegesen 3,9 millió letöltött fájllal. Ez volt minden idők legdrágább TV-műsora is egyben. David Petrarca, az HBO egyik rendezője, aki a Trónok harca mellett olyan műsorokban vett részt, mint a True Blood (Inni és élni hagyni), Ausztráliában beszélt a héten az illegális filmletöltésről, és nem aggasztották különösebben a negatív hatások.
 
A The Age szerint Petrarca azt nyilatkozta, az illegális letöltések már részei az ilyen televíziós műsorok körüli „kulturális őrületnek”, ezek a műsorok „így tudnak túlélni”, nyilatkozta. Úgy gondolja, „ma már mindenki prémium minőségű kábelTV-s műsort akar gyártani”. Az HBO-nak önmagában nézve is 26 millió előfizetője van az USA-ban, 60 millió világszerte, ami azt jelenti, hogy egy csomó pénz folyik be, és lehetővé teszi a csatornának, hogy magas minőségű tartalmakat gyártson az illegális letöltések ellenére is.
 
Forrás: theage.com.au

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus