SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az LG hozza forgalomba az első 4K OLED TV-ket

Dátum: 2014-08-25 21:08:40   |  érdekes
Szerző: dorka
Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy megkezdi a világ első 4K-s, 3840 x 2160 pixel, azaz Ultra HD felbontású OLED TV-inek értékesítését.

Az LG 4K OLED TV az LG saját fejlesztésű négyszínű (WRGB) pixeltechnológiájára épülő legmodernebb panelt tartalmazza. 33 millió alpixel gondoskodik az eddigi legélethűbb, végtelen kontrasztarányú képmegjelenítésről, amelynek köszönhetően az ember szinte elfelejti azt, hogy egy képernyőt néz. A gazdagabb, nagyobb fényerejű és természetesebb színárnyalatok megjelenítésére, valamint egyenként fény kibocsátására képes pixelek mélyebb fekete árnyalatokat is kínálnak, a gyors válaszidőnek köszönhetően pedig a készülék villódzás és elmosódás nélkül jeleníti meg a mozgást.

A légies, levél alakú állványon nyugvó keskeny, ívelt képernyőjű LG 4K OLED TV egyszerre elegáns és „moziszerű”. A 65EC9700 és a 77EG9700 modell falra is szerelhető, ami megkönnyíti az elhelyezésüket. Az LG többcsatornás ULTRA SURROUND hangrendszere pedig méltó a készülék kiváló képminőségéhez. A hangtechnika csúcsát képviselő Harman Kardonnal együttműködésben készített ULTRA SURROUND mély és részletgazdag hangokat bocsát ki, még közelebb hozva az élményt.

„Várakozásaink szerint az OLED TV-k értékesítése néhány éven belül túlszárnyalja az LCD televíziókét – és nincs olyan gyártó, aki erre jobban felkészült volna, mint az LG” — tette hozzá Hyun-hwoi Ha, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. — „Az OLED előnyei nyilvánvalóak:  az ívelt LED TV-knél megfigyelhető problémák, például a kép elmosódása, torzulása, illetve az úgynevezett „színeresztés” az ívelt OLED készülékek esetében ismeretlenek. A 4K OLED TV-k értéket képviselnek vásárlóink számára például a remek színhűség, kontrasztarány, részletgazdagság és betekintési szög révén.

Az LG Dél-Koreában ezen a héten, legjelentősebb észak-amerikai és európai piacain pedig nem sokkal később kezdi meg a 65 és 77 hüvelykes 4K OLED TV-kre érkező előrendelések felvételét. Az IFA kiállítás látogatói a Berlini Vásárközpont 11.2-es termében, szeptember 5. és 10. között személyesen is megcsodálhatják az LG 4K OLED TV-it.

Forrás: LG



Címkék: LG 4K OLED CES TV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus