SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az online tartalom nem helyettesíti a TV-t

Dátum: 2014-03-02 17:50:53   |  érdekes
Szerző: dorka
A digitális videótartalmak kiegészítik, nem helyettesítik a TV-t.

Az amerikai internettel is rendelkező felnőtt lakosság 79%-a hagyományos televízión, kábelen vagy műholdon keresztül ér el videótartalmakat, de a nézők egy jelentős része fordul más forrásokhoz is, közölte a CEA, a Fogyasztói Elektronikai Szövetség felmérése alapján.

A kutatás során arra jutottak, hogy a videótartalom nézési szokások terén a hagyományos tévé mellett a Blu Ray/DVD lemezek (66%), az ingyenes videóletöltő szolgáltatások (47%), és a fizetős videóletöltő szolgáltatások (37%) számítanak a legelterjedtebbnek a nézők körében. Az online tartalomnézés a fiatalabb korosztály körében jellemzőbb.

A nézők több mint fele állítja, hogy átugorja a reklámblokkokat.

„A gyorsabb internethez való hozzáférés, és a mobil eszközök drámai fejlődése megváltoztatták a tartalomtovábbítást és fogyasztást egyaránt.” – véli az egyik elemző. „Emellett meg kell jegyezni, hogy a digitális tartalom nem feltétlenül helyettesítője a hagyományos forrásoknak, sokkal inkább egy kiegészítő forrás, amellyel a nézők még könnyebben kielégíthetik tartalom iránti szomjukat.”Hozzászólások

comments powered by Disqus